Acasă Actualitate Conducerea Primăriei Timișoara nu se preocupă de problemele orașului. Studiu de circulație...

Conducerea Primăriei Timișoara nu se preocupă de problemele orașului. Studiu de circulație incomplet pentru Sala Polivalentă

DISTRIBUIȚI

Nu se preocupă de problemele orașului, prin modul de lucru pot ajunge la pierderea proiectului sălii polivalente, iar Nicolae Robu este cel pentru care s-ar datora existența proiectului acestui obiectiv. Acestea ar fi concluziile pe care le trag, sâmbătă la prânz, liberalii timișeni.

Indicatorii tehnico-economici pentru Sala Polivalentă din Timișoara au fost aprobați la București, dar proiectul riscă să fie blocat de studiul de circulație incomplet, spun liberalii. Aceasta după ce primăria a aprobat acum două zile, la rândul ei, noi indicatori. Conform lui Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Timișoarei, problema e cu un studiu de trafic pentru zona unde va fi stadionul și sala polivalentă.

“Opt luni de zile am insistat pentru asumarea îndeplinirii acestei solicitări venite de la CNI. Un studiu de trafic nu este mare lucru, mai ales că Primăria Timișoara are o întreagă direcție tehnică. Cerința CNI a fost tratată cu dispreț de către conducerea USR a Primăriei și, doar la insistențele mele, a fost depus un studiu, iar acela, din păcate, a fost realizat necorespunzător”, spune Cosmin Tabără, viceprimarul liberal al Primăriei Timișoara.

În februarie 2023, CNI a solicitat Primăriei Timișoara coordonarea sistematizării pentru amplasamentul Sălii Polivalente cu celălalt obiectiv de investiții de pe lista CNI – construirea Stadionului, precum și reanalizarea soluției unei parcări supraterane și a căilor de acces/evacuare.

”Ce s-a făcut în aceste 8 luni? Un studiu incomplet, scris pe genunchi, fără vreun efort sau zbatere ca timișorenii să primească Sala Polivalentă de top pe care o merită. Încă o sfidare marca Fritz!”, spun liberalii.

Și ca un semn că protestele liberale au și puțin iz electoral (deja), ei vorbesc și despre luptele pe care fostul primar, destul de posibil viitor candidat la funcția supremă din Primăria Timișoara, Nicolae Robu, le-a avut pentru a ”smulge” de la administrația PSD a județului, de atunci, sala polivalentă. E proiectul liberalilor sala mult discutată, insistă aceștia!

”Reamintim că fostul primar Nicolae Robu a fost cel care a luptat ca această sală să fie construită la Timişoara și nu la Giroc, așa cum dorea șeful PSD de atunci, Călin Dobra. Deși era guvernare social-democrată, lupta pentru Sala Polivalentă a fost câștigată de liberalul Nicolae Robu. Proiectul a fost inițiat în 2012 de către administrația liberală cu Nicolae Robu ca Primar și susținut până în 2020, luptele pentru el având ca rezultate concrete înscrierea obiectivului în lista sinteză a CNI, apoi alocarea finanțării pentru studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate și alte studii și licitarea elaborării acestora de către CNI. Tot administrația liberală cu Nicolae Robu primar a elaborat pentru CNI documentele fundamentale, de start al investiției, numite Nota conceptuală și Tema de proiectare”, conform liberalilor.

Cei de la PNL mai consideră că cei de la USR, care conduc primăria, nu se luptă pentru oraș. Chiar și câștigurile liberale ar fi tot datorate liberalilor.

”Lupta pentru Timișoara a fost abandonată însă de către administrația Fritz, a cărei conducere ori distruge, ori întârzie dezvoltarea orașului! Iar mai nou, ca să își ascundă neputința, a început să își aroge merite pentru investiții cu care nu are nicio legătură. La fel procedează și în cazul recuperării unor bunuri patrimoniale, acțiune care se întâmplă în urma proceselor inițiate de administrația liberală, mai mult, chiar a sentințelor din timpul acesteia, dar abia acum rămase definitive prin respingerea contestării lor la Înalta Curte de Casație și Justiție.”, conform PNL Timiș.

 

Comentarii

comentarii