Acasă Actualitate Conferinţă internaţională despre management şi resurse umane

Conferinţă internaţională despre management şi resurse umane

399
DISTRIBUIȚI

Olandezii vin să ne înveţe cum stă treaba cu voluntariatul în ONG…
Mai mulţi studenţi olandezi şi experţi în management şi resurse umane din „Ţara lalelelor” vor participa la un eveniment internaţional, desfăşurat în premieră la Timişoara. Clubul Studenţesc de Management organizează, marţi, la Hotel Timişoara, prima conferinţă internaţională pe tema „Valoarea adăugată a Managementului Strategic al Resurselor Umane pentru organizaţiile non-guvernamentale şi non-profit”. Evenimentul, la care managerii şi reprezentanţii ONG au acces gratuit, are loc cu începere de la ora 10.

Dialog creativ

Conferinţa, la care vor participa personalităţi din ţară şi străinătate, este destinată managerilor de ONG şi specialiştilor cu preocupări în domeniu. „Evenimentul se doreşte a fi o manifestare de înaltă ţinută, o platformă de informare şi promovare a unei concepţii corecte privind managementul competitiv al resurselor umane, precum şi o iniţiativă la dialog creativ, în vederea extinderii cooperării internaţionale în sectorul non-guvernamental”, spune Mihaela Mijea, unul dintre organizatorii conferinţei de la Timişoara. Studenţii Clubului Studenţesc de Management, grup creat pentru a veni în sprijinul studenţilor din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor, au invitat la eveniment reprezentanţi ai unor organizaţii cu o bogată experienţă în domeniu şi nume sonore din sfera relaţiilor umane.

Când voluntariatul nu este suficient…

Vor desluşi tainele resurselor umane din interiorul ONG specialişti în domeniu: Daan Fouset, una dintre personalităţile marcante ale mediului de afaceri olandez sau Joop Vinke, Laila Onu, managerul Fundaţiei „Pentru Voi”, Marius Popa, consulul onorific al Olandei la Timişoara, rectorul Universităţii de Vest, Ioan Talpoş şi profesorul universitar doctor Nicolae Bibu. „Este o mare noutate pe ONG ca accentul să fie pus pe managementul resurselor umane. Nu e o temă uzuală, deoarece în ONG-uri se presupune că voluntariatul este suficient. Nu este deloc aşa şi de aceea i-am chemat pe specialiştii olandezi în domeniu (ţară cu tradiţie în ONG) să ne expună teoriile lor”, spune profesorul universitar Nicolae Bibu, din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea a Afacerilor din Timişoara.

Comentarii

comentarii