Acasă Eveniment Conferinţele „Părintele Teofil”, la Universitatea de Vest din Timişoara

Conferinţele „Părintele Teofil”, la Universitatea de Vest din Timişoara

404
DISTRIBUIȚI

la uvt securedownload1Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Timişoara, Universitatea de Vest Timişoara şi Mitropolia Banatului organizează Conferințele „Părintele Teofil”, în perioada 14-16 mai, de la ora 19.00, în Aula Magna a UVT.

 

Recunoscut prin calităţile sale de orator, preot şi duhovnic, Părintele Teofil a rămas în amintirea timişorenilor datorită bogatei activităţi pastorale, susţinând de-a lungul a şaptesprezece ani, între 1992 şi 2009, peste o sută de conferinţe. Părintele a demonstrat că cea mai fidelă, cea mai consistentă şi cea mai accesibilă expresie a credinţei este bucuria creştină.

 

„La manifestările anterioare închinate Părintelui Teofil, în care a fost evocată personalitatea sa, am avut bucuria să constatăm o participare foarte numeroasă a publicului timişorean, semn al memoriei deosebite pe care i-o păstrează marelui duhovnic. Păstrând tradiţia celor trei conferinţe susţinute de Părintele Teofil la Timişoara în perioada pascală, organizarea anuală a Seriei de conferinţe Părintele Teofil va aduce în faţa auditoriului personalitaţi care prin competenţa lor teologică şi prin priceperea de a acapara atenţia cu o exprimare autentică, să răspundă la întrebările lumii de azi”, a precizat Cristian Rădulescu.

Comentarii

comentarii