Acasă Actualitate Conferința Clubului Fermierilor Români Regiunea Banat a avut loc, vineri, la USAMVB...

Conferința Clubului Fermierilor Români Regiunea Banat a avut loc, vineri, la USAMVB Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vineri, 29 iulie, în Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara, a avut loc conferința Clubului Fermierilor Români Regiunea Banat.

Tema dezbaterii a fost ”Oportunități și riscuri pentru o agricultură românească rezilientă și performantă”. La eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, membri din conducerea ANIP, AFIR, APIA, fermieri, reprezentați ai mediului academic.

Prof.dr. Isidora Radulov, prorector USAMVB Timișoara, a făcut și o prezentare succintă a universității și a multiplelor proiecte pe care le are în desfășurare.

Cu acest prilej a fost prezentat și noul președinte al CFRO, timișeanul Nicolae Apopi. El îl înlocuiește pe Laszlo Becsek.

Temele propuse spre dezbatere au vizat deciziile majore care urmează a fi adoptate prin Planul Național Strategic, riscurile și oportunitățile privind creșterea competitivității în agricultură, în contextul unui buget european diminuat și a creșterii țintelor de mediu ale UE, așa cum sunt ele precizate în Pactul Ecologic European. De asemenea, dezbaterile vor urmări modalități de adaptare a fermelor la dezechilibrele economice, financiare și sociale generate de efectele pandemiei de COVID-19 și ale războiului din Ucraina, accesul la tehnologiile de Agricultură 4.0, precum și noi modele de afaceri sustenabile.

Coferința organizată de Clubul Fermierilor Români în regiunea Banat, creează cadrul unor discuții deschise, cu atât mai oportune cu cât ne aflăm în perioada în care se negociază programele ce vizează dezvoltarea agriculturii și direcțiile de acțiune care ar trebui adoptate în Planul Național Strategic, precum și schimbările din Politica Agricolă Comună.

Cu o zi înainte, tot la Timișoara, reprezentanții CFRO au vorbit tinerilor studenți și absolvenți ai USAMVB despre programul de formare “Tineri Lideri pentru Agricultura” organizat de Club. La întâlnire au participat membrii conducerii Clubului, alături de prof. univ. dr. Adrian Oros, senator în Parlamentul României și fost ministru al Agriculturii.

Cei peste 20 de tineri participanți la întâlnire au avut ocazia de a afla mai multe informații despre beneficiile acestui program, despre traineri, dar și despre oportunitățile pe care programul le creează pentru ei.

Violeta DARIA, managerul programului, a explicat: „Pe parcursul celor șase luni ale programului, veți acumula cunoștinte care vă vor consolida drumul către performanță. Veți fi expuși la o experiență de creștere accelerată. Atât cursurile, studiile de caz aplicate, cât și comunitatea de tineri creată în interiorul programului vă vor fi baza succesului pentru drumul pe care l-ați ales în sectorul agricol.”

Înscrierile în seria a patra a programului se desfășoară până pe 15 august 2022. Detalii pe https://cfro.ro/tineri-lideri si aplică!

Dezvoltat alături de companii de training cunoscute din România și specialiști cu experiență în business, programul “Antreprenor în Agricultura 4.0” organizat de Clubul Fermierilor Români sprijină transformarea agriculturii românești într-una modernă, competitivă și rezilientă.

Se pot înscrie în program fermierii cu minimum 5 ani experiență managerială în afacerea agricolă pe care o dețin, care doresc să învețe cum să valorifice oportunitățile actuale și viitoare și să-și transforme afacerea într-un model de business sustenabil. Înscrierile se desfășoară până pe 26 august 2022. Mai multe detalii aici: https://cfro.ro/antreprenor-in-agricultura-4-0

 

Comentarii

comentarii