Acasă Actualitate Conferința interactivă “What’s up, EU?”, organizată la Timișoara de Reprezentanța Comisiei Europene...

Conferința interactivă “What’s up, EU?”, organizată la Timișoara de Reprezentanța Comisiei Europene în România

184
DISTRIBUIȚI

Reprezentanța Comisiei Europene în România va organiza la Timișoara conferința interactivă „What’s up, EU?”. Conferința va avea lor pe 18 aprilie 2019, între 16.00-20.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, și aduce pe scenă specialiști și activiști de notorietate, din domenii precum: societatea civilă și participarea civică, cercetarea privind social media, comunicarea politică și antreprenoriatul social.

Conferinta va fi deschisă de Angela Cristea, Șeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, care a declarat: “Pentru mine, Timișoara este orașul libertății prin excelență, al curajului, al luptei.  Proclamația de la Timișoara afirma că “Idealul Revoluției noastre a fost și a rămas reîntoarcerea la valorile autentice ale democrației și civilizației euro­pene”. Misiunea noastra este, astăzi, păstrarea acestor valori care confirmă apartenența românilor la marea familie europeană.”

Scurtă prezentare a invitaților la conferința interactivă:

Michael Bossetta, cercetător în științe politice al Universității din Copenhaga, specializat în impactul platformelor de social media asupra proceselor electorale, va prezenta exemple de campanii electorale în care rețelele sociale și aplicațiile au jucat un rol esențial. În acest mediu, există o linie subțire între dialog și dezbatere, pe de o parte, și manipulare sau provocare, pe de altă parte.

Elena Calistru, cofondatoarea Funky Citizens, va vorbi despre dezvoltarea capitalului uman în rândul tinerilor și despre modalitățile prin care organizația neguvernamentală Funky Citizens îi încurajează pe tineri să participe la inițiative de responsabilizare în spațiul public.

Alin Grămescu, cofondator și producător al European Heroes, proiect care a ajuns în finala Premiului european pentru tineret, va vorbi despre antrenamentul pentru inițiativă, despre principalele lui proiecte și valori.

Alex Coteț, de la trupa Sector 7, va pune în discuție rolul influencerilor/ al formatorilor de opinie în raportarea societății la teme majore europene, cum sunt alegerile europarlamentare sau viitorul Europei .

Emily McDonnell este directoare de comunicare și parteneriate la Civocracy, o platformă care își propune să facă legătura între autoritățile publice locale și cetățeni, punând în discuție aspecte pornind de la transport și educație până la securitatea internațională și biodiversitate. Civocracy a fost inclus de Financial Times (link is external) în topul 100 al companiilor europene care dau tonul în domeniul digital, folosind noile tehnologii pentru rezolvarea problemelor sociale.

Moderatoarea evenimentului va fi jurnalista Amalia Enache.

Întrebările cele mai relevante adresate vorbitorilor, în direct sau pe rețelele sociale, dar și pe aplicația evenimentului, în timp real, vor fi răsplătite cu premii care includ, printre altele, abonamente la festivalurile Untold și Electric Castle. Detaliile vor fi în curând disponibile pe pagina de internet whatsup-eu.ro

În plus, participanții vor putea afla mai multe informații despre campaniile de informare derulate la nivelul Uniunii Europene: UE-Împreună protejăm, #EUandME, De data asta votez, Inițiativa cetățenească europeană și InvestEU.

Înscrierea la eveniment se poate face AICI. Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate, iar ocuparea se va face potrivit principiului primul venit, primul servit.

Comentarii

comentarii