Acasă Actualitate Conferință internațională organizată, vineri, de UVT și Parlamentul European, la Timișoara

Conferință internațională organizată, vineri, de UVT și Parlamentul European, la Timișoara

300
DISTRIBUIȚI

Conferința internațională Industrie – Antreprenoriat. Drumul spre succes: convergența sectoarelor educație – business – guvernanță locală este organizată vineri, 12 octombrie, de Universitatea de Vest Timișoara, împreună cu Parlamentul European, Senatul Economic European, SME Europe, Taxpayers Association of Europe, VOX Technology Park și Ecoplus International.

Conferința reunește la Timișoara experți ai think thank-urilor europene, precum și antreprenori din: Germania, Austria, Olanda, Ucraina și România.

Viziunea pe termen lung a organizatorilor este ca Regiunea Banat să valorifice expertiza specifică din Europa, din orașele și regiunile de succes, care acționează ca centre de dezvoltare și competitivitate. În Timișoara și Regiunea Banat, ecosistemul de inovare e orientat către tineri, antreprenori și studenți, care prin specializarea locală inteligentă conduc spre conceptul de antreprenoriat de tip 4.0.

Antreprenoriatul 4.0 pune accentul pe abilitățile necesare pentru ca afacerile mature existente să cunoască succesul în dinamica noii paradigme de dezvoltare – conectivitatea. Cheia viitorului este conectivitatea: Timișoara și regiunea Banat reprezintă deja un pilon de dezvoltare valoros, cu potențialul de a deveni un centru însemnat în Europa Centrală și de Est.

În panelul destinat antreprenoriatului 4.0, vorbitorii cheie vor dezvălui care sunt abilitățile antreprenoriale necesare pentru ca afacerile românești să cunoască succesul. Printre aceștia se vor afla directorii executivi ai VOX Technology Park – Virgil Tornoreanu, BCR – Sergiu Manea și TAROM – Werner Wolff, președintele TAE – Rolf von Hohenhau și reprezentanți ai Catedrei de Drept Penal al Afacerilor, Universitatea din Saarland – Prof. Dr. Marco Mandoerfer și Dr. Richard Beyer.

În panelul destinat ecosistemului de inovare – smartjobs, vorbitorii cheie vor pune accentul pe finanțarea și crearea noilor locuri de muncă, la nivel European. Printre aceștia se află directorii executivi ai Ecoplus International – Daniel Marcu, ATTOS – Andreas Obereder și ELBA – Bogdan Cocian, urmați de Daniel Bercel – Vicepreședinte al Senatului Economic European, Dr. Horst Heitz – Director Executiv SME Europe. Printre figurile rezonante ale delegațiilor prezente se numără și Dr. Ingo Friedrich – Președinte al Senatului Economic European și fost Vicepreședinte al Parlamentului European.

Delegația cuprinde și un număr de 10 oameni de afaceri reprezentând grupuri investiționale sectoriale, interesați de oportunitățile de investiție în regiunea noastră, în domenii precum: industria cărnii, infrastructură, modă, software & engineering.

 

Comentarii

comentarii