Acasă Actualitate Conferință internațională ”Security Challenges in the Balkans”, la Timișoara

Conferință internațională ”Security Challenges in the Balkans”, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

A șaptea ediție a conferinței internaționale “Security Challenges in the Balkans”, ce se va desfășura la Timișoara, în data de 9 iunie 2023, la Complex Senator, Calea Lugojului nr.7. 

Conferința, organizată în cadrul parteneriatului existent între Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center și sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, a devenit un eveniment anual de referință ce aduce în prim plan vechile și noile provocări de securitate din zona Balcanilor.

”Dorim ca și prin acest eveniment să contribuim la creșterea relevanței academice la nivel regional a municipiului de pe Bega și, în același timp, să subliniem preocuparea României pentru stabilitatea regiunii balcanice”, este mesajul rectorului Marilen Pirtea.

Evenimentul reunește oficiali români și străini, precum și reprezentanți din sectoarele academice și non-guvernamentale, de asemenea din România și din străinătate. Subiectele variază de la amenințările convenționale și hibride la reziliență, perspectivele economice regionale, rolul actorilor străini în regiune, precum și impactul războiului din Ucraina și contextul post-pandemic. 

Conferința va fi transmisă live și poate fi urmărită accesând website-ul Universității de Vest din Timișoara (https://www.uvt.ro/ro/) și al New Strategy Center (www.newstrategycenter.ro).

Comentarii

comentarii