Acasă Actualitate Conferinţă profesională, 28-29 octombrie 2022. Noutăţi, tendinţe, provocări, aspecte practice pe piaţa...

Conferinţă profesională, 28-29 octombrie 2022. Noutăţi, tendinţe, provocări, aspecte practice pe piaţa muncii

DISTRIBUIȚI

Pe 28 și 29 octombrie 2022, la Timișoara, în cadrul proiectului transfrontalier româno-maghiar Inițiativă Comună pentru Ocuparea Forței de Muncă, acronim JEDI, finanțat prin Programul Interreg V-A România- Ungaria 2014 – 2020, are loc o conferință profesională care are ca scop urmărirea piețelor muncii din cele două țări, precum și optimizarea proceselor de recrutare și, în același timp, consilierea celor care fac o schimbare în carieră.

Conferința profesională este organizată de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, partener în cadrul proiectului JEDI și este dedicată atât angajatorilor, cât și celor care caută să-și schimbe domeniul profesional și au nevoie de îndrumare.

Evenimentul debutează pe 28 octombrie, la ora 11:00 și cuprinde două paneluri pe zi, timp de două zile. În cadrul acestora se vor aborda teme precum piața muncii în județul Timiș, subvențiile acordate angajatorilor, procesele și oportunitățile de recrutare de personal din străinătate, precum și strategiile de recrutare prin campaniile online. Pentru angajați, evenimentul cuprinde și o secțiune de întrebări și răspunsuri privind schimbarea domeniului de activitate.

Între speakerii conferinței se numără Pavel Kașai, Inspector Șef al ITM Timiș, Florentin Lațcu, Șef Agenție Locală AJOFM Timiș, Raluca Matei, consilier EURES al AJOFM Timiș, Alexandru Buzarin, Comisar Șef al Serviciului pentru Imigrări al Județului Timiș, Dragoș Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions și Larisa Blăjuț, Business Development Manager, Catalyst Solutions.

Având în vedere că locurile sunt limitate, înregistrarea la eveniment se face până la data de 26 octombrie 2022, prin completarea FORMULARULUI.

Evenimentul are loc la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (sala EUROPA – etaj 1) din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22.

Limba de conversație folosită este română și maghiară. Se asigura traducere simultană.

Informații suplimentare: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, tel. 0372 185 285, e-mail: rcolban@cciat.ro, dna. Rafaela COLBAN.

Regăsiți agenda completă a evenimentului mai jos:

 

Ziua 1 – 28 Octombrie Ziua 2 – 29 Octombrie
PANEL 1  
11:00 – 11:30 Prezentare proiect JEDI

Cristina Bădulescu

Manager proiect, CCIAT

 

11:00 – 13:00

 

Optimizează strategia de recrutare și “employer branding” prin utilizarea campaniilor digitale

Dragoș Gheban

Managing Partner Catalyst Solutions

 

 
11:30 – 12:00 Piața muncii în județul Timiș

Pavel Kașai, Inspector Șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș

 
12:00 – 12:15 Prevederi privind subvențiile acordate angajatorilor pentru stimularea ocupării forței de muncă

Florentin Lațcu, Șef Agenție Locală Timișoara

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş

  Larisa Blăjuț

Business Development Manager, Catalyst Solutions

 

12:15 – 12:30 Rețeaua EURES, Oportunități pentru angajatorii care doresc să recruteze personal din străinătate

Raluca Matei, consilier EURES,

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş

12:30 – 13:00 Condițiile și pașii pentru angajarea cetățenilor străini; Drepturi și obligații ale angajatorilor și ale angajaților

Alexandru Buzarin, Comisar Șef

Serviciul pentru Imigrări al Județului Timiș

13:00 – 14:00 – Pauză de masă
PANEL 2
14:00 – 16:00 CV-ul, Interviul și Negocierea Salariului

 

Sesiune întrebări și răspunsuri

Dragoș Gheban

Managing Partner Catalyst Solutions

 

14:00 – 16:00 Cum să-mi schimb domeniul de activitate și jobul

 

Sesiune întrebări și răspunsuri

Dragoș Gheban

Managing Partner Catalyst Solutions

 

               

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Comentarii

comentarii