Acasă Cultura Conferințele Dilema veche: Există riscul să ne infantilizăm istoric și cultural? Răspunsul,...

Conferințele Dilema veche: Există riscul să ne infantilizăm istoric și cultural? Răspunsul, în 23-25 iunie, la UVT

217
DISTRIBUIȚI

Conferinețele Dilema veche vor avea loc, între 23 și 25 iunie 2021, în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara, tema programului fiind ”Părinți și copii. Vîrste, mode, generații”.

Organizatorii explică motivația acestei teme:

”Biologic din ce în ce mai îmbătrîniți, în rînd de altfel cu mai toate națiunile occidentale, suntem noi și o societate matură, așezată, așa cum iarăși sunt aceleași națiuni? Cît de fertil mai e astăzi conflictul dintre generații, mai produce el noul sau e doar un nume pretențios pentru larma contestatară? Cuplată cu autohtona criză educațională, noua revoluție de import, cea care demolează ierarhii și suprimă filiații firești, riscă oare să ne infantilizeze istoric și cultural? Suntem așadar în faza profund debilizantă sau chiar terminală a bolii, ori trecem de fapt prin aceleași vechi boli ale copilăriei, care ne întăresc imunitatea?”

La aceste întrebări, ca și la altele, desigur și mai provocatoare, vor răspunde invitații: Adriana Babeți, Călin Dan, Daniel Funeriu, Marius Lazurca, Barbu Mateescu, Cătălin Ștefănescu, H.-R. Patapievici, Sever Voinescu.

Conferințele Dilema veche sînt organizate de GMMC și revista Dilema veche în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara în cadrul proiectului “La UVT, Cultura este Capitală”. Ediția timișoreană a conferințelor este finanțată de Fundația Alber. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către: Casa de Cultură a Municipiul Timișoara, Grup West, E.ON, Autonom -este mesajul organizatorilor.

 

Comentarii

comentarii