Acasă Actualitate Conferințele UVT: „România: O enigmă sau un miracol?”, invitat Mihai Răzvan Ungureanu

Conferințele UVT: „România: O enigmă sau un miracol?”, invitat Mihai Răzvan Ungureanu

DISTRIBUIȚI

Conferințele UVT continuă miercuri, 29 mai, de la ora 18.00, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Astfel, Mihai Răzvan Ungureanu va susține prelegerea „România: O enigmă sau un miracol?”.

Ungureanu este un istoric, diplomat și politician român, fost director al Serviciului de Informații Externe al României între anii 2007-2012 și 2015-2016.

Între anii 2004-2007 a fost ministru de externe al României.

Despre excelență, prostie, interese obscure și minciuni în educația românească”, eveniment din seria Conferințelor miniștrilor la UVT, invitat.

De asemenea, Daniel Petru Funeriu, fostul ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, a susținut, marți, 28 mai 2019, de la ora 17:00, în Aula Magna „Ioan Curea” a Universității de Vest din Timișoara conferința cu tema „Despre excelență, prostie, interese obscure și minciuni în educația românească”, eveniment din seria Conferințelor miniștrilor la UVT.

„Vă propun o reflecție asupra metodelor de schimbare – cei obișnuiți cu limba de lemn ar spune „reformă” – a sistemelor cu inerție mare, precum sistemul educațional din România.

La 10 ani de la demararea unei schimbări sistemice coerente printr-un demers de tip expert, top-down, putem face un bilanț pe două paliere: al validității demersului și al validității conținutului. Pe baze documentate, lipsite de considerente politice, propun o discuție asupra celor învățate din acest proces și a căilor care trebuie urmate în viitor”, spune Funeriu.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentarii