Acasă Eveniment Consilier AFIR, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

Consilier AFIR, trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

779
DISTRIBUIȚI

Un consilier din cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş – Severin a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită. 

Procurorii DNA au dispus, marţi, trimiterea în judecată a lui Niagu Martin Ianăş, consilier în cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş – Severin (instituţie care gestionează finanţările europene din agricultură în plan judeţean) pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

”În perioada septembrie – 24 noiembrie 2020, în contextul efectuării unui control, inculpatul Niagu Martin Ianăş, în calitatea menţionată mai sus, i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) suma de 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranşă de plată în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene prin măsura «Tânărul Fermier»”, au transmis procurorii DNA.

Potrivit acestora, în schimbul banilor, inculpatul Niagu Martin Ianăş s-ar fi angajat să aprobe decontarea ultimei tranşe de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înţeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituţia să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toţi banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului.

”Ulterior, inculpatul Niagu Martin Ianăş şi-ar fi diminuat pretenţiile la o treime din ultima tranşă, respectiv 3.350 euro. La data de 24 noiembrie 2020, inculpatul Niagu Martin Ianăş a primit de la fermier suma de 15.000 lei, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au mai precizat ărocurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Caraş – Severin, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Comentarii

comentarii