Acasă Politica Consilier al senatorului Petru Ehegartner (PLR) şi autor în „Vocea Rusiei”: „Nu...

Consilier al senatorului Petru Ehegartner (PLR) şi autor în „Vocea Rusiei”: „Nu sunt KGB-ist”

423
DISTRIBUIȚI

nicolae taran

Profesorul timişorean Nicolae Ţăran se implică, alături de senatorul Petru Ehegartner, în proiectul de contruire a filialei Timiş a Partidului Liberal Reformator. Cunoscut pentru opiniile sale în probleme de economie şi politică, Nicolae Ţăran semnează editoriale şi analize în publicaţia „Vocea Rusiei”.

Pentru a astfel de „faptă”, consilierul local Bogdan Herzog a stârnit, în ultima perioadă, numeroase critici. Consilierul senatorului Ehegartner nu se teme că va aceeaşi soartă şi face o comparaţie inedită cu o situaţie din anii ’90.

Dacă aş ţine cont de riscurile astea, nu am mai fi scris niciodată. În 90 era mai periculos să scrii la «Timişoara» decât acum la «Vocea Rusiei». Atunci te expuneai mai mult. M-am obişnuit, nu-i niciun risc pentru mine, nu sunt KGB-ist, nu-mi bat capul. Cine crede e liber să o facă. Eu o să scriu la «Vocea Rusiei» pentru că am vizibilitate acolo mult mai mare şi pentru că anumite teme ajung la opinia publică românească, paradoxal, prin ricoşeul ăsta. În presa românească nu mai există zone în care opinia publică să mai fie tentată”, a declarat profesorul Nicolae Ţăran.

Petru Ehegarter a explicat, în conferinţa de lansare a PLR Timiş, că Nicolae Ţăran este consilier pe lângă cabinetul senatorial. „Este un om de opinie, în a cărui opinie cred că aproape în exclusivitate m-am regăsit şi am ţinut cont în poziţiile mele ca om politic”, a declarat senatorul.

Nicolae Ţăran a fost implicat în politică, direct sau indirect, încă din anii ’90. Deşi declară că s-a ataşat de PNL şi de unii oameni care au marcat istoria recentă a partidului (Dinu Patriciu, Horia Rusu, Călin Popescu Tăriceanu), deciziile din ultima perioadă l-au făcut să se orienteze către PLR.

Evident, nici eu nu am înţeles nimic din ce a făcut Crin Antonescu, cu care am fost coleg la PAC. El a debutat în politica românească la Partidul Alianţei Civice. I-am fost şi şef oarecum. Eram preşedinte Executiv şi el era parlamentar. Nu am înţeles de s-a întâmplat, dar e opţiunea dânsului”, a declarat Nicolae Ţăran.

Consilierul senatorului Ehegartner regretă că acum doi ani a participat la mitingul USL din Piaţa Unirii, la rugămintea lui Crin Antonescu. La evenimentul din 2012, Nicolae Ţăran i-a criticat pe Traian Băsescu şi Angela Merkel. „Nu regret ce am spus atunci, dar regret aceste confuzii din politica PNL, care au dus la o decizie surprinzătoare şi nefirească în politica actuală românească”, a mai explicat profesorul Nicolae Ţăran.

Foto: tmpress.ro

Comentarii

comentarii