Acasă Actualitate Consilier PNL care a votat împotriva acordării tabletelor pentru copiii din Șag:...

Consilier PNL care a votat împotriva acordării tabletelor pentru copiii din Șag: „Consilierii nu au blocat deloc, au venit cu o alternativă mai bună”

624
DISTRIBUIȚI

Ieri, primarul comunei Șag, Flavius Roșu, membru PSD, anunța că proiectul „Tablete pentru elevii Șagului” a picat în Consiliul Local, în urma votului negativ dat de consilierii PNL, ALDE, M10 și FDGR. Acum, unul dintre aceștia face precizări în privința proiectului: liberalii au vrut să fie cumpărate laptopuri, nu tablete.

„Înțeleg că prin orice mijloc dorești să îți faci imagine și campanie asumându-ți nenumărate merite și mințind cu nerușinare: cel mai recent exemplu fiind afișul cu poza ta in care scria «Flavius Roșu, primarul comunei Șag – sprijin pentru spitalul militar – 2000 litri de motorină»”, începe mesajul consilierului Florin Luca, postat pe Facebook.

Acesta explică: „Consilierii NU AU BLOCAT deloc, după cum minți și manipulezi, alocarea tabletelor copiilor din Șag, aceștia au venit cu o alternativă mai bună(achiziția de laptopuri), acest lucru fiind sugerat și de Instituția Prefectului Județean Timiș «… dotarea elevilor din județul Timiș cu tablete, laptopuri si smartphoneuri…».

Laptopurile sunt mult mai practice și benefice dezvoltării copiilor. Am insistat pe laptopuri deoarece gândesc în perspectivă și țin la viitorul copiilor comunei noastre, 95% dintre ei au pus mâna pe un smartphone și știu cu ce se «mănâncă» această latură a tehnologiei.

Vă întreb pe voi, câți dintre copii știu să formateze/editeze un text în word? Sau sa construiască un tabel, etc? Haidați sa le dam șansa să se dezvolte și să arătăm că aceasta comună nu există doar în presă ci și prin numele Școlii Șag care a dat ani la rândul premianți la diferite olimpiade la nivel județean și național. (…)

Acum, ca și Consiliu Local, suntem acuzați că blocăm proiecte, dar timp de 3 ani, când am aprobat zeci de proiecte care nu s-au adus la îndeplinire, cine le-a blocat?”.

Ceilalți consilieri care nu au fost de acord cu propunerea inițială susțin că au susținut, în schimb, propunerea făcută de Florin Luca. Ceilalți șapte consilieri care s-au opus propunerii făcute de primar sunt: Apostu Bogdan (PNL), Brânzoi Sorin (PNL), Purcar Sorina (PNL), Hubert Alexandru (FDGR), Bel Carmen (ALDE), Popescu Marcel (ALDE) și Ivan Valentin ( M10).

Comentarii

comentarii