Acasă Actualitate Consiliera locală Roxana Iliescu a aflat de ce jardinierele din Timișoara sunt...

Consiliera locală Roxana Iliescu a aflat de ce jardinierele din Timișoara sunt goale: „Deși serele erau pline de flori, executivul primăriei a transmis societății Horticultura că renunță la 105.000 flori”

DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu, consilieră locală din partea PRO România, spune că a descoperit de ce mai multe jardiniere din Timișoara nu au flori. Executivul primăriei ar fi decis ca, dintre cele 400.000 comandate anul trecut de la Horticultura, să renunțe la 105.000, păstrate și acum în serele societății. Acum, consiliera locală atrage atenția: dacă nu vor fi plantate în următoarea săptămână, acestea se vor usca.

„Cred că mulți timișoreni nu înțeleg cum de ne-am ales cu cele aproximativ 450 de jardiniere goale, fără un fir de floare, mai nou pe post de scrumiere sau loc de aruncat gunoi. Nici eu n-am înțeles, până astăzi…! Dragii mei, foarte pe scurt: Primăria a aprobat încă de anul trecut o cantitate de aproximativ 400.000 de flori care urmau a fi plantate în jardinierele rotunde mari/ mici din fontă în formă de pălărie (pe care le-ați văzut în preajma diferitelor instituții și pe aleile pietonale din centru) și în cele din beton care sunt plasate la Podul Termal, Complexul studențesc, la Catedrală etc. Din cele 400.000 de flori s-au plantat aproximativ 300.000. În mod halucinant, deși serele erau pline de flori, executivul primăriei a transmis societății Horticultura, prin luna februarie anul curent, că renunță la diferența de 105.000 flori”, scrie Roxana Iliescu, într-o postare pe Facebook.

Conform acesteia, florile ar fi trebuit plantate încă din ultima decadă a lunii mai. Totuși, și acum, la final de iunie, plantele încă sunt în ghiveciul nutritiv în care era necesar să stea doar cât sunt răsad. O parte deja au murit, însă încă există posibilitatea ca majoritatea să fie salvate.

„Au mai rămas vreo 50.000 de flori în sere, care, dacă nu sunt plantate urgent în jardiniere, o să moară și astea! Angajații societății Horticultura pot umple jardinierele cu cele 50.000 de flori rămase în două zile. Dacă treaba asta nu se face într-o săptămâna putem să ne luăm adio… Nu știu ce păzește noul CA proaspăt învestit la Horticultura, dar să lași să moară peste 100.000 de flori din rațiuni politice și interese obscure mi se pare o iresponsabilitate crasă! Rog executivul primăriei să-și reconsidere poziția și să salveze florile care au rezistat!”, mai scrie Roxana Iliescu.

Comentarii

comentarii