Acasă Actualitate Consilierii județeni ai PSD Timiș acuză creșterea necontrolată a prețului lucrărilor de...

Consilierii județeni ai PSD Timiș acuză creșterea necontrolată a prețului lucrărilor de extindere a drumului județean Timișoara – A1

DISTRIBUIȚI

Prețul lucrărilor de extindere a drumului județean 691, între Timișoara și nodul de urcare pe autostrada A1 de la Giarmata a fost crescut de actuala conducere a Consiliului Județean Timiș, cu 92%, în timp ce contribuția județului ar crește cu 216%,

În cadrul unui comunicat de presă semnat ”Grupul consilierilor județeni ai PSD Timiș”, social-democrații din Timiș abordează subiectul extinderii drumul județean dintre Timișoara și A1, prin Dumbrăvița și Giarmata. De această dată este acuzată creșterea fără sens a sumelor necesare extinderii drumului.

”Incompetența actualei conduceri a Consiliului Județean Timiș nu mai poate fi măsurată, exemplele fiind multiple. Banii se cheltuie cu nemiluita și fără noimă, după bunul plac al președintelui Alin Nica. Studiu de caz: modernizarea DJ 691, între nodul A1 de la Giarmata și până la limita cu județul Arad. Administrația ZERO a CJ Timiș dorește dublarea valorii proiectului de modernizare DJ691 în condițiile în care se află într-un risc major de a pierde întreaga finanțare europeană atrasă de conducerea PSD a CJ Timiș în anul 2018”, se scrie în comunicatul asumat de ”Grupul consilierilor județeni ai PSD Timiș”.

Conform aleșilor social democrați, creșterea de preț este de 92%, iar contribuția CJT ar urma să urce cu 216%.

”Pe scurt, valoarea totală a proiectului a crescut de la 80 de milioane de lei, la 154 de milioane de lei, o creștere procentuală de 92%, în timp ce contribuția proprie a Consiliului Județean în cadrul proiectului ajunge de la 12 milioane de lei, la 38, adică o creștere de 216%! Mai mult, Alin Nica solicită consilierilor județeni asumarea acoperirii integrale a costurilor de finalizare a investiției după data de 31.12.2023, în condițiile în care licitația pentru tronsonul cuprins între nodul A1 și centura Timișoarei încă nu este finalizată, și care poate întârzia dacă există contestații, termenul de finalizare fiind martie 2023 și sunt înscriși patru ofertanți. De asemenea, pentru tronsonul cuprins între centură și Timișoara, adică traversarea Dumbrăviței, încă nu este începută procedura de licitație”, mai anunță consilierii social-democrați.

Consilierii social-democrați mai spun că situația existentă ar fi mai dificilă chiar dect este prezentată. Ei spun că Nica dorește finalizarea investiției din banii județului, dar nu oferă și o alternativă la această situație, dar vorbesc de un faliment al administrației județene.

Comentarii

comentarii