Acasă Actualitate Consilierii județeni din Timiș își pot exprima dorința de unire a României...

Consilierii județeni din Timiș își pot exprima dorința de unire a României cu Republica Moldova

268
DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Roxana Iliescu le cere aleșilor județeni să semneze o declarație simbolică prin care își exprimă dorința ca România să se unească cu Republica Moldova. Actul va fi pe masa consilierilor județeni în viitoarea ședință, din 29 martie.

„A venit momentul ca şi consilierii judeţeni din Timiş să îşi exprime dorinţa de unire a României cu Republica Moldova, în contextul în care împărtăşim aceeaşi limbă, istorie, cultură și tradiţie.

În acest sens, astăzi, am depus la secretarul Consiliului Judeţean Timiş, expunerea de motive dar şi documentul care va fi supus votului în plenul din data de 29 martie 2018, şi pe care îi rog pe toţi colegii, să îl semnăm, indiferent de coloratura politică pe care o avem.

Este o declaraţie simbolică, prin care arătăm că suntem alături de fraţii noştri de peste Prut, o declaraţie necesară acum, în anul Centenarului, mai ales că primarii și consilierii locali din peste 100 de localităţi din Republica Moldova, au semnat deja ,,Declaraţiile de Unire’’, demonstrând că îşi doresc cu adevărat acest lucru.

Un gest similar l-au făcut şi colegii noştri din Consiliile Judeţene Prahova şi Constanţa, cei din Consiliul Local al Municipiului Iaşi, dar şi din multe alte comune din ţară, prima dintre ele fiind localitatea Pârva din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Demersul este justificat şi de faptul că există temeiul legal dar şi recunoașterea internaţională concretă a dreptului Republicii Moldova de a se reuni cu Patria Mamă, România.

Așadar, propun colegilor consilieri judeţeni să ne asociem demersurilor fraţilor noștri de peste Prut de a lupta pentru reîntregirea neamului românesc prin asumarea ,,Declaraţiei de Reunire’’ în an de sărbătoare a Centenarului Unirii 1918-2018”, transmite Roxana Iliescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Comentarii

comentarii