Acasă Actualitate Consilierii judeteni din Timis vor sa introduca, din anul scolar viitor, merele...

Consilierii judeteni din Timis vor sa introduca, din anul scolar viitor, merele in scoli. Anul acesta, fructele au lipsit

DISTRIBUIȚI

mar mar mar

Fructele şi legumele înseamnă mult în alimentaţia copiilor. Şi în judeţul Timiş aceste fructe trebuiau să fie pe banca elevilor, mai precis la cei care învaţă din clasa zero până într-a opta. Dar acest lucru s-a întâmplat datorită condiţiilor foarte stricte pe care trebuie să le îndeplinească cel care livrează aceste fructe.

Consilierul judeţean Marin Popescu a tras un semnal de alarmă în plenul CJ Timiş referitor la lipsa acestor mere din şcoli în anul şcolar ce tocmai se va încheia. Şi totuşi, merele nu au ajuns pe banca elevilor pentru că, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, nu s-a prezentat nimeni la licitaţie.

„Aproape 51.000 de elevi din Timiş ar trebui să beneficieze de un măr la şcoală pe zi”

„Consiliile judeţene sunt responsabile de implementarea măsurilor privind achiziţionarea şi distribuirea acestor fructe. Noi nu am prea făcut nimic. Aproape 51.000 de elevi din Timiş ar trebui să beneficieze de un măr la şcoală pe zi, confom ordonanţei de guvern. Procedurile sunt greoaie, dar să ştiţi că nimic nu este greu şi nu avem nici un motiv să nu facem acest lucru pentru copiii noştri”, a spus consilierul judeţean Marin Popescu. Merele trebuie să fie cât de cât la acelaşi standard de greutate, să nu fie sub o sută de grame, să fie proaspete, producătorul trebuie să fie autohton şi alte condiţii, pe care mulţi nu le pot îndeplini şi mulţi nu vor să se complice cu livrarea acestor mere.

„Sunt nişte condiţii mai delicate acolo”

„S-a procedat la scoaterea la licitaţie a posibilităţii de a fi realizat şi acest proiect al consiliului. Nu s-a prezentat nimeni. Sunt nişte condiţii mai delicate acolo. În perioada următoare, ministrul Educaţiei mi-a promis că va fi din nou la Timişoara, luna viitoare, va trebui să ne punem de acord şi să facem nişte modificări acolo. Nu se pot achiziţiona aceste mere decât de la producători autohtoni, trebuie să aibă o anumită producţie pe lună. Poate reuşim şi cu mărul să ne pregătim pentru anul şscolar viitor”, a spus Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Nu e aşa uşor însă. În şcoli este activ programul cornul şi laptele, iar laptele combinat cu mărul… „Dacă se consumă lapte, anumitor copii merele le pot produce probleme digestive. În plus, acestea trebuie spălate foarte bine”, a spus consilierul judeţean Marinconi Marcu Flavia – doctor.

 

Comentarii

comentarii