Acasă Actualitate Consilierii liberali din Timișoara au ”construit” un proiect electoral, ”plagiind” o lege...

Consilierii liberali din Timișoara au ”construit” un proiect electoral, ”plagiind” o lege adoptată de Camera Deputaților în luna februarie, la inițiativa PSD și PNL

1662
DISTRIBUIȚI

Campanie electorală în toată legea la PNL Timiş / Timișoara. Luni, la fel ca înainte de lansarea unui film, liberalii din Timișoara lansau un teaser: ”în formulă aproape completă, consilierii locali PNL Timișoara, în procesul de construcție a unui proiect de hotărâre de consiliu ce va afecta pozitiv mii de familii din Timișoara. Inițiativa PNL Timișoara împreună cu primarul Nicolae Robu a fost dezbătută, rafinată, argumentată și va fi, sperăm, prezentată Consiliului Local în prima ședință de plen. Detalii, în curând.”

Marți, ca un copil nerăbdător, primarul Nicolae Robu anunța cu mândrie „Vom aproba, în proxima ședință a Consiliului Local (joi – n.r.), 1.200.000 de lei pe an pentru a fi dați tinerilor, mai exact bonelor, să se îngrijească de copii lor. Sigur, vor fi niște criterii de respectat. Intervenim foarte rapid cu această sumă cu această destinație. Iată, încă o faptă, dincolo de vorbele frumoase, facem lucruri bune pentru tineri!”.

Anunțarea inițiativei ”consilierilor liberali”, conduși de viceprimarul Dan Diaconu, a fost completă de Robu cu o auto-laudă a numeroaselor moduri în care a sprijinit și promovat tinerii, încă de când lucra la Politehnica Timișoara. Primarul nu a uitat să vorbească despre înaltele culmi ale progresului economic și social la care adus Timișoara în cele două mandate ale sale.

În avântul său oratoric, Robu nu a mai avut timp să vorbească despre modul cu se va acordat ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă. Explicațiile au fost oferite după câteva ore de PNL Timiș, pe rețelele de socializare, unde tinerii votanți au putut să afle că inițiativa se adresează persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie

În funcție de veniturile nete lunare pe membru de familie se va acorda un sprijin cuprins între 710  și 250 de lei pe lună.

Ce se ascunde în spatele acestui proiect social ”timișorean” a fost însă dezvăluit de consilierul local Adrian Orza.

”PNL Timiș / Timișoara a depus la Primăria Timișoara (?!) un proiect de Consiliu Local prin care primăria urmează să dea bani bonelor. Inițial chiar am crezut că e ideea lor și mi-am zis <<uite o idee mișto social democrată făcută de liberali>>. Apoi am găsit legea pe portalul Camerei Deputaților.

Nu înțeleg de ce e politizat și asumat politic la nivel local acest demers, având în vedere că legea a fost adoptată de Camera Deputaților de prin luna februarie (Legea 35/2020, n.r.), având inițiatori din PSD și PNL. Iar aceasta lege vine practic și cu palierele de sume care se acorda, funcție de veniturile familiilor.

În altă ordine de idei, întotdeauna am fost mare “fan” al legilor de tipul ăsta. Se adună niște deputați și decid datul de bani. Dar nu din Bugetul Central, nu. Ci din cel al autorităților locale”, spune Adrian Orza.

Comentarii

comentarii