Acasă Actualitate Consilierii locali au aprobat scumpirea gigacaloriei cu 15 procente în Timişoara

Consilierii locali au aprobat scumpirea gigacaloriei cu 15 procente în Timişoara

392
DISTRIBUIȚI
altAjutoarele pentru încălzirea locuinţei se majorează tot cu 15%, însă metodologia de acordare a acestora va fi revizuită
 
Probabil cel mai aşteptat proiect de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului Local Timişoara a fost cel privind majorarea preţului de facturare a energiei termice furnizate timişorenilor. Proiectul iniţial viza majorarea preţului gigacaloriei cu 15% începând cu 1 august şi introducerea în grila de ajutorare a cazurilor sociale a încă unui plafon. 

Chiar înainte de a fi supus la vot, referitor la proiect au fost formulate o serie de amendamente. Viceprimarul social-democrat Sorin Grindeanu a formulat propunerile executivului de a majora şi ajutoarele pentru încălzirea locuinţei tot cu 15 procente, grila urmând să păstreze aceleaşi plafoane, iar metodologia de acordare a ajutoarelor să fie analizată şi perfecţionată, urmând să fie reformulată şi votată la plenul din septembrie. „Sunt foarte multe situaţii cu oameni care primesc ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi nu merită acest lucru”, a motivat Grindeanu, explicând că se poartă discuţii şi cu Petru Olariu, preşedintele FALT, pentru perfecţionarea metodologiei. Grupul consilierilor locali, prin vocea lui Petru Ehegartner, a propus ca majorarea preţului gigacaloriei să fie de doar 10%, iar ajutoarele să rămână cele de până acum. Amendamentele liberalilor au fost respinse prin vot, cele ale viceprimarului au trecut, iar proiectul a fost supus la vot, nu înainte ca primarul Gheorghe Ciuhandu să le dea explicaţii consilierilor locali: „Scumpirea este o necesitate care derivă dintr-un calcul economic şi tehnic”. Totodată, democrat-liberalul Ovidiu Ciuhandu a declarat că toţi consilierii pedelişti vor vota împotriva scumpirii energiei termice. Cu toate acestea, proiectul a primit votul favorabil al majorităţii consilierilor, gigacaloria se va scumpi cu 15%, ajutoarele pentru încălzirea locuinţei vor fi şi ele majorate cu 15 procente, iar metodologia de acordare a ajutoarelor va fi revizuită şi votată în şedinţa de consiliu local din septembrie.   
 

Comentarii

comentarii