Acasă Eveniment Consilierii PDL i-au ignorat pe revoluţionari

Consilierii PDL i-au ignorat pe revoluţionari

477
DISTRIBUIȚI

FOTO

La şedinţa de ieri a CLT

La propunerea Asociaţiei „Victoria”, consilierii locali din Timişoara s-au întâlnit într-o şedinţă extraordinară, pentru a dezbate revendicările acestei asociaţii, care cere suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi înlocuirea actualului guvern cu unul nou, format din tehnocraţi.

Ciuhandu îi susţine pe revoluţionari

Înainte de debutul şedinţei, primarul Ciuhandu le-a spus revoluţionarilor prezenţi că îi susţine în totalitate. „Am convocat această şedinţă extraordinară în 4 zile de la solicitarea primită. Am autorizat şi voi autoriza întotdeauna mitingurile revoluţionarilor de la Timişoara, deşi jandarmeria mi-a spus să nu le aprob. Sunt de acord cu majoritatea cererilor pe care le au revoluţionarii şi îi susţin necondiţionat”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

„Nu se poate lua o hotărâre de consiliu local”

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, le-a spus celor prezenţi că îi stimează şi îi apreciază pentru că, în urmă cu mai bine de 20 de ani, au ieşit în stradă şi l-au înlăturat pe Ceauşescu. „Vă respect pentru tot ce aţi făcut pentru  această ţară, dar vă spun că nu este legal ca noi să adoptăm vreo hotârâre. Nu avem această competenţă. Oricum, o astfel de şedinţă este o premieră în România. În nici un oraş, nimeni nu s-a mai întâlnit cu protestatarii într-o şedinţă extraordinară a unui consiliu local şi asta cred că este un lucru mare”, a mai spus Ioan Cojocari.

Opoziţia – alături de revoluţionari

Petru Ehegartner – PNL, Sorin Grindeanu – PSD şi Adrian Orza – PNŢCD au avut discursuri care au stârnit aplauze din partea celor prezenţi. Cei trei lideri au spus că sunt de acord cu revendicările pe care le au revoluţionarii şi îi vor susţine în totalitate. Unii dintre liderii opoziţiei au spus chiar că vor formula, în zilele următoare, comunicate prin care îşi vor arăta susţinerea faţă de aceşti oameni nemulţumiţi.

Consilierii PDL i-au ignorat pe revoluţionari

Din 8 consilieri, cât are PDL în Consiliul Local Timişoara, au fost prezenţi doar trei, în frunte cu liderul de grup, Ovidiu Ciuhandu. Alături de Ciuhandu au mai fost prezenţi Constantin Ştefan Sandu şi Adrian Pau, restul consilierilor PDL au avut „treabă” şi nu au putut participa la această şedinţă extraordinară. Ovidiu Ciuhandu a ţinut un discurs în care şi-a calculat foarte bine vorbele, pentru a nu irita sala. „Sunt multe nemulţumiri şi le înţeleg, cu unele chiar sunt de acord. Mulţi spuneau că aleşii locali PDL nu vor participa la această şedinţă. Ei bine, iată că am venit în faţa dumneavoastră. Putem să ne certăm foarte mult, putem să avem păreri împărţite, putem să strigăm unii împotriva altora, însă, cu siguranţă, nu aceasta este soluţia. Soluţia stă în mâinile tuturor românilor, nu doar în mâinile unor politicieni. Din punct de vedere politic, pentru că nu putem să ne disociem, nu pot să mă pronunţ aici, dar am spus că eu cred că soluţia se găseşte în Timişoara”, a spus Ovidiu Ciuhandu.

Băsescu – principalul vinovat

Băsescu este cel care a produs a doua revoluție în România, a spus jurnalista Lia Lucia Epure, moment în care revoluționarii au început să scandeze: „Jos Băsescu!” „Jos Băsescu!”. Aceasta a spus că este supusă la presiuni, prin telefoane și intervenții de la politicieni, însă merge mai departe. Adică jurnaliștii din colectivul pe care îl conduce vor relata obiectiv, în continuare. Ostaficiuc este sunat de ziariști și le închide telefonul în nas, a mai spus Lia Lucia Epure. Revoluţionari au plecat destul de mulţumiţi de la această şedinţă, chiar dacă nu au obţinut prea multe din partea oamenilor politici din Consiliul Local Timişoara. Totuşi, s-au declarat mulţumiţi că au putut să îşi spună păsurile în faţa celor care iau principalele decizii la noi în oraş.

{vsig}galerie/cl 2012 01 27{/vsig}
 

 

Comentarii

comentarii