Acasă Actualitate Consilierii PNL nu mai au voie să facă majorităţi cu cei ai...

Consilierii PNL nu mai au voie să facă majorităţi cu cei ai PSD, în Timiş

409
DISTRIBUIȚI

nicolae robu

Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş: „Se discută crearea de alianţe, pas cu pas, doar între PNL şi PDL, eventual şi alte partide, acolo unde există consilieri din partea lor, altele decât PSD”

PNL nu va mai face nici un fel de majoritate la nivelul consiliilor locale din Timiş, ori la consiliul judeţean, cu PSD. Biroul Politic Teritorial al PNL Timiş a adoptat aseară o hotărâre prin care se interzice tuturor organizaţiilor PNL din judeţul Timiş şi tuturor consilierilor locali ai PNL din judeţul Timiş şi consilierilor judeţeni să încheie alianţe cu PSD. „Se discută crearea de alianţe, pas cu pas, doar între PNL şi PDL, eventual şi alte partide, acolo unde există consilieri din partea lor, altele decât PSD. Nu e nici o problemă dacă pierdem viceprimari, noi suntem un partid care pune în prim—plan principii, valori, şi care nu se cramponează de un post sau altul”, spune Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. Mai mult, cine nu va respecta deciziile biroului teritorial în această privinţă va fi exclus din partid.

„Deschidere înspre colaborare în vederea fuziunii”

În plan local, liberalii au avut deja discuţii cu conducerea PDL, Nicolae Robu a fot ieri chiar prezent la o şedinţă a Biroului Politic Judeţean al PDL „pentru a schiţa un prim gest clar, fără echivoc, de deschidere înspre colaborare în vederea fuziunii”. „Am discutat aseară în Biroul Politic Teritorial al PNL şi problema în sine a fuziunii şi lucruri concrete pe care le avem de făcut ca paşi înspre fuziune. În ceea ce ne priveşte, şi am văzut că şi în ceea ce-i priveşte pe colegii de la PDL, există toată deschiderea înspre a crea o forţă politică de dreapta. Lansez un apel către toţi oamenii de dreapta să lase orgoliile şi sechelele rămase în urma unor dispute politice sau interumane şi să aibă în vedere miza mare. Miza mare este ca în România să înceteze fragmentarismul pe culoarul de dreapta, să creem un partid puternic – care să dea preşedintele României şi care să ajungă într-un orizont de timp apropiat la guvernare. În rest, toate sunt mize mărunte”, spune Robu.

Comentarii

comentarii