Acasă Politica Consilierul local liberal Ionel Ciupe îl critică pe primarul Falcă pentru că...

Consilierul local liberal Ionel Ciupe îl critică pe primarul Falcă pentru că a lăsat Aradul fără stadioane

473
DISTRIBUIȚI

Consilierul local liberal arădean Ionel Ciupe spune că Gheorghe Falcă și administrația pe care acesta o păstorește de opt ani de zile, a lăsat practic Aradul fără stadioane. „Aradul se mândrea cu echipe de tradiţie în fotbalul românesc şi internaţional. Vorbim aici de celebra “Bătrână Doamnă” a fotbalului românesc – echipa de suflet a Aradului – UTA, dar şi de foste mari echipe de Liga I, respectiv Gloria Arad şi Vagonul Arad. Azi, fotbalul arădean, se zbate în mediocritate prin eşaloanele II şi III ale fotbalului naţional”, a declarat Ionel Ciupe.

Tragic este că Aradul nu a pierdut numai prezenţa în elita fotbalului românesc dar a pierdut şi arene şi stadioane. „În această chestiune, după 8 ani de mandat Falcă, realizările acestuia sunt: demolarea stadionului CFR (Vagonul), locul unde s-a disputat primul meci OFICIAL de pe teritoriul României, azi cu o prezenţă a unei unităţi comerciale, fără a marca locul, măcar cu o placă, sau un monument comemorativ dedicat istoriei fotbalistice, apoi stadionul Strungul, unde azi se ridică un alt Mall – marca Falcă.

Legea Sportului prevede clar că, acolo unde se demolează un stadion, automat trebuie construit un altul. Administraţia Falcă, la acest capitol, practică doar demolările”, a explicat Ionel Ciupe. El spune că în ceea ce priveşte construcţia de stadioane, USL propune arădenilor, în mandatul 2012-2016 ridicarea unui stadion municipal, cu o capacitate de minim 15.000 locuri pe scaune.

„Să sperăm că echipa noastră de suflet – UTA va evolua în Liga I şi pe un nou stadion. Cu siguranţă administraţia Falcă va răspunde în faţa arădenilor pentru dezastrul produs şi la adresa mişcării sportive în general, şi a fotbalului în special, în primul rând din punct de vedere electoral”, a declarat Ionel Ciupe.

Comentarii

comentarii