Acasă Actualitate Consilierul local Roxana Iliescu a câștigat lupta cu Primăria Timișoara. Pe strada...

Consilierul local Roxana Iliescu a câștigat lupta cu Primăria Timișoara. Pe strada Clăbucet a început amenajarea de locuri de parcare

DISTRIBUIȚI

S-a certat cu primăria un an de zile și demersul său a avut succes. Consilierul local Roxana Iliescu se poate declara mulțumită, pe strada Clăbucet, în locul fostelor garaje dezafectate primăria a început amenajarea de noi locuri de parcare

Iar vestea a fost dată chiar de viceprimarul Ruben Lațcău, partenerul de ”dialog” administrativ al lui Iliescu în fiecare ședință de plen.

”Finalizăm în curând 50 de noi locuri de parcare în zona parcului Clăbucet.”, a anunțat, vineri, Lațcău.

Pe locul fostelor garaje sunt amenajate 15 noi locuri, se repară parcarea ecologică degradată, se reorganizează strada și se amenajează și aici alte locuri pentru parcarea mașinilor, conform viceprimarului.

”Dacă totul decurge conform planului, cele 50 de locuri de parcare vor fi gata în această toamnă, sfârșitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie. Cunoaștem nevoia de locuri de parcare în cartiere și continuăm să evaluăm zonele în care putem să amenajăm parcări, fără a sacrifica însă toate spațiile verzi. Este esențial să găsim un echilibru între dezvoltarea infrastructurii și conservarea și extinderea zonelor verzi și mă bucur că dorința locuitorilor din cartier este de a extinde Parcul Clăbucet. Avem deja un plan de intervenții în această toamnă: nivelarea solului, însămânțare, plantare de arbori și alte lucrări”, a mai anunțat Lațcău.

Povestea acestor locuri de parcare durează de mai mult de un an de zile.

”Am inițiat acest proiect în 02.08.2022. Raportat la proceduri, termene legale capacitatea de lucru a Societății de Drumuri Municipale trebuia sa fie finalizat încă din octombrie- noiembrie 2022! ”, anunța Iliescu, în septembrie.

Conform consilierei locale, aceasta primise promisiuni de la primarul Dominic Fritz, de rezolvare a situației, încă din iulie.

”În plenul din 26 iulie, după intervențiile pe care le-am făcut pentru începerea lucrărilor cât mai repede, primarul Fritz a afirmat ca lucrările vor demara in a doua săptămâna din luna august… Adevărat este ca nu a precizat anul!”, mai spunea atunci consiliera locală.

 

Comentarii

comentarii