Acasă Politica Consilierul PP-DD Petrică Folică – victima propriei conştiinţe – are oricând loc...

Consilierul PP-DD Petrică Folică – victima propriei conştiinţe – are oricând loc în PNL

DISTRIBUIȚI

folica

Petrică Folică, consilier local PP-DD, este unul dintre cei care l-au salvat pe viceprimarul Dan Diaconu de la demitere. Acesta a ales să facă un gest public: a părăsit sala de şedinţă înainte de vot, în ciuda dispoziţiilor trasate de propriul partid.

Acum, Folică este văzut de liberali ca un erou, un om cu o conduită morală exemplară, motiv pentru care îl invită în PNL în cazul în care excluderea din PP-DD va rămâne definitivă.

Citește și: Consilierul local Petrică Folică a fost exclus din PP-DD!

„Trebuie să-l remarc pe Petrică Folică, care chiar a avut o atitudine nu numai matură, dar şi morală din toate punctele de vedere. Ceea ce i se întâmplă lui acum nu cred că e normal şi, sigur, în măsura posibilităţilor, suntem alături de el. Eu cred că domnul Folică trebuie să-şi continue lupta în PP-DD. Sigur că suntem deschişi la colaborare. El a fost exclus de un birou municipal interimar. Există căi de atac în cadrul statutului PP-DD, pe care le va folosi domnul Folică şi, ca atare, nu vă aşteptaţi la o cerere de excludere din consiliul local în perioada imediat următoare”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu, preşedintele PNL Timişoara.

Pentru primarul Nicolae Robu (preşedintele PNL Timiş), Petrică Folică este a doua oară un erou. Consilierul PP-DD a votat, anul trecut, împotriva vânzării către PSD, cu 100.000 de euro, a unei clădiri care ulterior a fost reeveluată la 700.000 de euro. Robu susţine că nu a avut niciun fel de discuţie cu Petrică Folică, iar decizia consilierului nu a fost influenţată de liberali. La fel ca viceprimarul Diaconu, şi Robu declară că porţile PNL sunt deschise pentru Folică.

Citește și: Vânzarea sediului PSD Timiş naşte război în Consiliul Local Timişoara

„Dacă dânsul va cere, îşi va arăta dorinţa de a intra în PNL, noi evident că îl vom primi. Avem toate motivele să o facem, pentru că un om care arată coloană vertebrală, care arată înaltă conştiinţă publică în momente cheie trebuie valorificat şi nu marginalizat. Eu nu pot să uit faptul că acelaşi om, Petrică Folică, a salvat municipalitatea Timişoarei de la o situaţie care ar fi fost extrem de critică. Este omul care a sesizat că PSD încearcă să pună mâna cu 100.000 de euro pe o clădire care nu era evaluată corect la acel moment, dar după bunul-simţ era clar că valorează mult mai mult. Domnul Folică s-a interesat cam ce valoare are acea clădire, a înţeles că ceva nu e curat la mijloc şi a votat împotrivă. Îl şi invităm în PNL, dacă ajunge să fie exclus din PP-DD. Dar, în momentul de faţă, el are un loc de consilier local dobândit în mod corect, din partea grupului politic PP-DD, şi consider că trebuie să rămână acolo”, a declarat Robu.

Comentarii

comentarii