Acasă Actualitate Consilierul PSD Radu Țoancă: ”Debranșările de la Colterm au depășit 10 000...

Consilierul PSD Radu Țoancă: ”Debranșările de la Colterm au depășit 10 000 de abonați!”

DISTRIBUIȚI

Frigul din case și facturile tot mai mari la încălzire au făcut ca peste 10.000 de abonați să se debranșeze de la Colterm.

”În afară de a se lamenta și a cerși bani de la București , administratia Fritz a rămas încremenită in propria incompetență”, spune consilierul PSD Radu Țoancă.

”Din cele 4200 de branșamente ale Colterm din Timișoara – însumând 52 000 de abonați individuali- au fost verificate în ultima perioadă 1400. Rezultatul acestei inventarieri parțiale – care se va finaliza în perioada următoare la toate branșamentele din oraș – a fost unul șocant: peste 400 de debranșări ilegale de blocuri întregi, apartamente sau case individuale. Din calculele specialiștilor au “ieșit” din sistemul centralizat de termoficare fără să anunțe 10-12 000 de familii, care și-au montat centrală proprie pe gaz. Ritmul debranșărilor ilegale s-a intensificat în acest sezon rece, pentru că oamenii îngheață în propriile apartamente, copiii se îmbolnăvesc în școli, iar bolnavii în spitale, plătind prețul “viziunii” primarului Fritz de a lăsa Colterm fără cărbune peste iarnă și apoi de a plafona temperatura din rețelele companiei pentru a face economii la gaz!

Ceea ce este însă cu adevărat periculos pentru timișorenii abonați la Colterm este totala incapacitate și neputință managerială a administrației care, în afară de gargară politicianistă ieftină, conform căreia alții sunt vinovați pentru dezastrul produs de ei ( Guvernul, vechile partide politice, fosta administrație etc), nu a livrat nimic concret care să salveze sistemul centralizat de energie din oraș. Nu au pus bazele unei noi companii locale care să preia, treptat, rețelele de distribuție , abonații, eventualele fonduri europene sau guvernamentale care se vor aloca în acest domeniu. Spre exemplu, dacă mâine un municipiu de talia Timișoarei ar putea primi investiții europene sau guvernamentale pentru modernizarea sistemului energetic de 100 de milioane de euro, acești bani nu ar ajunge aici, pentru că nu există o companie locală fiabilă, o strategie coerentă în privința sistemului centralizat de energie termică, studii serioase și finanțabile de fezabilitate – nu din acelea produse de firmele useriste de apartament, cu zero angajați pentru sifonarea banului public!”, spune Țoancă.

Comentarii

comentarii