Acasă Actualitate Consiliile școlare ale elevilor din Timiș își exprimă solidaritatea cu cadrele medicale:...

Consiliile școlare ale elevilor din Timiș își exprimă solidaritatea cu cadrele medicale: ”Le suntem datori!”

203
DISTRIBUIȚI

Mai multe consilii școlare ale elevilor din județul Timiș au inițiat o campanie de recunoștință față de eforturile medicilor care se află în prima linie și au nevoie de ajutorul românilor pentru a trece împreună peste această grea încercare.

”Le suntem datori!

Acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de oameni care să fie lideri pentru cei din jurul lor și să se asigure că primesc informațiile corecte. Deși au fost blamați, judecați, înjosiți, medicii și asistenții medicali au dus mereu și mereu lupta cu COVID 19 fără să primească, de cele mai multe ori, niciun ajutor din partea noastră.

Dorim să le transmitem că suntem alături de ei și că ne dorim ca împreună să trecem peste această grea perioadă!”, este mesajul elevilor din Timiș.

”Așadar, te rugăm să îți iei o coală de hârtie și să scrii mesajul tău pentru medici. Poate fi o mărturisire, o încurajare sau un simplu Mulțumesc. Așteptăm scrisoarea ta scanată sau o poză pe mail la consiliul.elevilor@liceulvaleriubraniste.ro până marți,26 octombrie sau o poți direcționa consiliului școlar al elevilor partener.

Nu uita: scrisoarea trebuie să fie anonimă; este foarte important ca scrisoarea să fie scrisă de mână; dacă ne trimiți poză, asigură-te că este clară. Haideți să le arătăm că nu sunt singuri!”, îndeamnă reprezentanții consiliilor elevilor.

„Acum, mai mult decât oricând, trebuie să luptăm pentru viețile noastre și ale celor din jurul nostru. Avem o soluție pentru a trece peste această pandemie, dar nu știm să ne folosim de ea!

Fără să fie întrebați dacă vor sau nu, medicii și întreb personalul din spitale este nevoit să trateze cetățenii care până acum ceva săptămâni îi înjurau și susțineau cu tărie că toată această pandemie este o prostie, călcând în picioare toate regulile de prevenire a răspândirii Covid 19.

Este ultima șansă! Haideți să ne trezim până nu va fi prea târziu!”, este mesajul lui Natanael Iriciuc, vicepreședinte al C.Ș.E. Liceul Tehnologic Valeriu Braniște.

,,Inițiativa “Scrisori pentru persoanele din linia întâi” este un proiect prin care ne propunem să arătăm respectul și aprecierea pe care o avem față de medicii români. Ei sunt ce-i ce luptă cu pandemia pentru a îi menține în viață pe cei aflați în primejdie.

Le dorim tuturor sănătate și putere de muncă pentru a face față luptei cu pandemia și a vindeca cât mai mulți pacienți, astfel încât să ne putem întoarce cu toții la o viață așa cum ne-o dorim!”, este mesajul lui Cristian Curea, președintele C.Ș.E. Liceul Teoretic Grigore Moisil.

,,În calitate de președinte de consiliu Școlar al Elevilor de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara din Timișoara pot spune ca situația pandemică a dat peste cap toate activitățile elevilor și nu numai. Elevii nu se pot desfășura la fel ca înainte,astfel neputând sa folosim potențialul lor la nivel maxim. Elevii sunt puși unei presiuni destul de mare, mai ales cei navetiști, pentru ca oricând este posibil sa prindă virusul sa îl ducă acasă sau în școală.

Dorim sa ne implicăm în orice activitate posibilă care poate duce la un avans, și sa facem ceva în acest sens, nu doar să stagnăm. Fapt pentru care ne implicăm in proiectul cu scrisorile către personalul medical din prima linie, și pe această cale sa ii felicitam pentru curajul de care dau dovada și pentru ajutorul pe care îl exercita pentru toate comunitățile.

Consiliul Școlar al Elevilor de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara din Timișoara va participa la orice demers pentru susținerea cadrelor medicale și de ce nu, ieșirea din situația pandemică”, susține și Herea Bogdan, președintele Liceului Tehnologic al Industriei Alimentare Timișoara.

 

Comentarii

comentarii