Acasă Administraţie Consiliul Director al Asociației TM2021 se întâlnește vineri după-amiază, pentru prima dată...

Consiliul Director al Asociației TM2021 se întâlnește vineri după-amiază, pentru prima dată în ultimul an. Fritz: „Există un consens pentru un restart, inclusiv cu oameni noi”

DISTRIBUIȚI

Vineri, 4 iunie, la ora 17.00, va avea loc o ședință a Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Va fi prima din ultimul an, lipsa întrunirilor boardului fiind cauzată de lipsa cvorumului. Această problemă a fost rezolvată pe 31 mai, odată cu numirea directoarei Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, drept reprezentant al Ministerului Culturii în consiliu.

„Asta (numirea – n.r.) dă speranțe Timișoarei pentru deblocarea Asociației și relansarea programului cultural. Trebuie să admitem că, dacă 2021 rămânea anul Capitalei Culturale, ar fi fost un eșec. Am găsit un blocaj instituțional, financiar și managerial și o lipsă de încredere în Asociație, ca principal promotor al programului cultural și în capacitatea Timișoarei de a duce acest proiect la bun sfârșit”, transmite cu această ocazie primarul Dominic Fritz.

Acesta amintește că în ultimele luni a avut mai multe discuții cu directorul executiv al asociației, Simona Neumann, cu actorii culturali, membrii și partenerii Asociației. Rezultatele discuțiilor par să fie unele pozitive. „Există un consens pentru un restart, inclusiv cu oameni noi, al Asociației și al programului, esențial pentru reclădirea încrederii în Capitala Culturală”, precizează edilul.

„Timișoara Capitala Culturală este o șansă istorică, pentru toți, să arătăm Europei și o altă imagine a României, de societate capabilă să se unească în jurul unui proiect național major și să-și pună in valoare istoria și cultura europeană. Sunt încrezător că prima ședință a Consiliului Director va da semnalul așteptat pentru acest restart și pentru a reporni energiile creatoare ale comunității”, mai spune Dominic Fritz.

Și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spunea că este optimist în privința acestei ședințe a Consiliului Director. Totuși, liberalul se arată dezamăgit că, de obicei, cum este și cazul cu problemele din asociație, de abia după ce a ieșit el public cu declarații alarmiste au fost luate măsuri concrete. Strict pe această problemă, Nica amintea de vizita făcută împreună cu Fritz la București, la Ministerul Culturii, dar și de postarea pe Facebook în care atrăgea atenția că există posibilitatea ca Timișoara să piardă de tot titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Comentarii

comentarii