Acasă Administraţie Consiliul Judeţean Arad a anulat licitaţia „cu dedicaţie”

Consiliul Judeţean Arad a anulat licitaţia „cu dedicaţie”

1580
DISTRIBUIȚI

Deputatul social-democrat Florin Tripa a acuzat în urmă cu câteva zile că la Arad, conducerea Consiliului Judeţean pregăteşte o licitaţie „cu dedicaţie” pentru deszăpezirea judeţului. Deşi conducerea CJA a negat acest lucru şi a fost acuzat parlamentarul arădean că nu înţelege nimic, după două zile licitaţia suspectă a fost anulată.

O singură firmă din judeţ ar fi îndeplinit criteriile licitaţiei

Florin Tripa, deputat PSD a acuzat conducerea Consiliului Judeţean Arad că pregăteşte o licitaţie cu dedicaţie în ceea ce priveşte deszăpezirea judeţului. „Conform fişei de date nu este nevoie de experienţă similară în prestarea serviciilor de deszăpezire, nu se cere cifra de afaceri, pe scurt nu se cere nimic… poate orice societate comercială să participe la această licitaţie, chiar şi dacă este producătoare de lenjerie intimă sau geamuri termopan şi o poate câştiga”, a declarat deputatul social-democrat Florin Tripa. El spune că aceste condiţii ar fi trebuit să le aibă în vedere cei din conducerea CJA, împreună cu responsabilii cu procedura de atribuire a serviciilor de deszăpezire, dar se pare că se tratează această procedură fără pic de interes. Însă, licitaţia este una cu dedicaţie, lucru demonstrat chiar de caietul de sarcini. „Informaţii din caietul de sarcini au ajuns la mine şi am rămas stupefiat de faptul că se cere o capacitate  a utilajelor de deszăpezire de nouă metri cubi material antiderapant. Exact nouă metri cubi! Nici mai mult, nici mai puţin! Acest lucru dovedeşte faptul că pe cei din conducerea Consiliului Judeţean Arad nu îi interesează modul în care se cheltuiesc banii publici, ci doar propriile interese. Introducând această cerinţă eliminatorie în caietul de sarcini, facilitează adjudecarea contractului de deszăpezire de către o anumită societate, singura din judeţ care are în dotare asemenea utilaje. Trebuie specificat faptul că normele în domeniu prevăd o capacitate de minim şase metri cubi, lucru care dovedeşte faptul că se pregăteşte o cacealma de licitaţie”, a declarat Florin Tripa, deputat PSD Arad.

Cum face calcule Consiliul Judeţean Arad

Consiliul Judeţean Arad a reacţionat prin Direcţia Comunicare şi Strategii care a precizat că achiziţia pentru serviciile de deszăpezire se realizează cu respectarea strictă a prevederilor legale. „Având în vedere experienţa anilor precedenţi, capacitatea de 9 metri cubi a fost calculată ca raport dintre distanţa de la bază la capătul traseului şi cantitatea de material antiderapant necesară acoperirii acestei distanţe. Capacitate de nouă metri cubi solicitată în caietul de sarcini se încadrează în normele legale invocate, adică «minim şase metri cubi»”, spun reprezentanţi ai respectivei direcţii.

Criteriile cu dedicație pentru o firmă de casă a PNL au fost reale

Doar două zile au trecut de când  Direcţia Comunicare şi Strategii a Consiliului Judeţean Arad susţinea că achiziţia pentru serviciile de deszăpezire se realizează cu respectarea strictă a prevederilor legale şi că deputatul PSD este rău intenţionat în acuzele pe care le-a adus. Numai că, probabil speriată că „s-au prins” şi alţii că licitaţia este „cu dedicaţie”, conducerea liberală a CJA a decis că licitația nu mai respectă prevederile legale şi a fost anulată.

„În urmă cu câteva zile, am arătat faptul că la licitația pentru serviciile de deszăpezire, organizată de Consiliul Județean Arad, sunt nereguli grave la caietul de sarcini, în sensul că mai multe criterii au fost introduse cu dedicație pentru o firmă de casă a PNL Arad. Nu mai departe de acum două zile, cei de la CJA, cu o superioritate bine cunoscută, țineau lecții despre corectitudine și legalitate, susținând sus și tare că licitația pentru deszăpezire este organizată ireproșabil. Numai că a doua zi, aceiași domni superiori, în frunte cu cel mai slab președinte din istoria CJA, Marinel Cionca, au decis să anuleze licitația. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu milioanele de lei din banii arădenilor, alocate pentru acest serviciu, dacă nu am fi demascat ilegalitățile din caietul de sarcini și câte dintre aceste milioane ar fi intrat în buzunarele PNL Arad și ale șefilor CJA ?”, s-a întrebat deputatul Florin Tripa. El îl acuză pe preşedintele Consiliului Judeţean Arad, dr. în Drept Marinel Cionca, de faptul că își dovedește încă o dată incompetența și arată că nu e în stare să organizeze o banală licitație pentru deszăpezire. Acelaşi preşedinte de Consiliu Judeţean se pare că are probleme cu licitaţiile. În urmă cu un an, Cionca a demarat mai târziu licitaţia pentru achiziţia de mere pentru elevi. Licitaţiile de la Consiliul Judeţean Arad au fost în vizorul DNA, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad a fost condamnat pentru fapte de corupţie.

Comentarii

comentarii