Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș a reușit să atragă aproape integral banii europeni alocați...

Consiliul Județean Timiș a reușit să atragă aproape integral banii europeni alocați pentru extinderea DJ 691

DISTRIBUIȚI

Având în vedere situația dificilă în care s-a lucrat, pe ultima sută de metri, pentru modernizarea și extinderea la patru benzi a drumului județean 691, porțiunea dintre Timișoara și autostrada A1, Consiliul Județean Timiș, instituția care a administrat proiectul, a reușit utilizarea 99% din fondurile alocate din bani europeni nerambursabili. Alin Nica, președintele CJT a anunțat că și sumele neeligibile la finanțare vor fi recuperate din bani europeni, pe noul POR Vest.

”Am o veste bună să vă dau, față de planul pe care noi ni l-am făcut acum doi ani de zile când am reziliat contractul cu acea firmă, avem câteva săptămâni în avans la execuție, iar pe partea financiară am reușit să atragem 99 la suta din banii europeni până la finalul anului trecut. Tot ce era din buget, ce era de făcut, fac parte din această categorie de cheltuieli (n.r. deja alocate în buget), nu e o suplimentare de costuri, ci doar cheltuielile aprobate până în momentul de față”, a declarat Alin Nica..

Mai mult, și aceste sume vor fi acoperite din fonduri europene, deci se vor întoarce în bugetul județului.

”Din aceste sume neeligibile, entrut că am propus la etapizare, pe noul Program Regional Vest, ca plasă de siguranță, neștiind dacă ne vom încadra cu toate cheltuielile eligibile. E de bun augur, vom putea transforma aceste sume în cheltuieli eligibile, o sumă de zece milioane de lei, deci mai puțin din bugetul Timișului, si zece  milioane în plus din bani europeni”, a mai spus Nica.

Comentarii

comentarii