Acasă Administraţie Consiliul Judeţean Timiş alocă 1,5 milioane pe Agenda Culturală pentru proiecte online

Consiliul Judeţean Timiş alocă 1,5 milioane pe Agenda Culturală pentru proiecte online

1541
DISTRIBUIȚI

În urma unor discuţii purtate în cadrul proiectului OcroTIM, între conducerea Consiliului Judeţean Timiş şi o serie de artişti, administraţia judeţeană a decis acordarea a 1,5 milioane de lei pentru finanţarea de proiecte online prin Agenda Culturală.

„După cum știți, domeniul culturii a fost greu încercat în perioada pandemiei. Artiștii trebuie sprijiniți să treacă peste perioada dificilă în care ne aflăm. Împreună cu profesioniștii din domeniu am găsit o soluție pentru a susține cultura. Facem acest lucru în cadrul programului OcroTim, iar astăzi venim cu prima măsură concretă, prin care îi sprijinim, în mod special, pe artiștii independenți”, a anunţat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Întrucât manifestările care reunesc sute sau mii de oameni sunt momentan suspendate, s-a luat decizia concentrării atenției pe mediul online.

 „Alocăm 1,5 milioane lei, prin Agenda Culturală, pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv în online. Procedura de depunere a proiectelor rămâne aceeași. E o premieră, iar măsura va fi votată în următoarea ședință de plen a aleșilor județeni. Suntem într-o perioadă în care cuvântul cheie trebuie să fie <<adaptare>>. Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artiști la grea încercare, însă avem mulți timișeni creativi care cu siguranță vor putea creiona proiecte interesante.”, a mai subliniat Călin Dobra.

„Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artişti la grea încercare. Însă, sunt oameni creativi, care, cu siguranţă, vor putea creiona proiecte interesante de care ne vom bucura de la distanţă”, a spus preşedintele CJT.

În total, pentru Agenda Culturală 2020 a CJ Timiș este prevăzută suma de 4,4 milioane lei. Primele proiecte care se vor putea depune vor fi cele online, după votul din plenul Consiliului Județean. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

Comentarii

comentarii