Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș are ac de cojocul șoferilor care conduc camioane care...

Consiliul Județean Timiș are ac de cojocul șoferilor care conduc camioane care depășesc tonajul

716
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș construiește, în zona localității Alioș, o platformă destinată verificării tonajului autovehiculelor. Este vorba despre un spațiu de servicii și control pentru verificarea tonajului pe Drumul Județean 691, în extravilanul satului Alioș.

Investiția presupune realizarea de lucrări de: amenajare platformă cântărire, amplasată limitrof părţii carosabile a drumului judeţean, montarea unui cântar fix, înglobat în structura rutieră a platformei de cântărire, dotare cu un container-birou cu toate utilităţile necesare și camere de supraveghere.

“Am luat decizia realizării acestui obiectiv de investiții tocmai pentru a putea verifica în mod constant dacă autovehiculele care circulă pe acest drum respectă restricțiile de tonaj. Dorim reducerea degradărilor la respectivul drum județean şi implicit a cheltuielilor de întreţinere. În acest spațiu de servicii și control din zona localității Alioș va fi montat un cântar fix, cu care va fi verificată respectarea normelor legale de către transportatorii de mărfuri privind tonajul maxim admis. Lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate în cursul lunii iulie”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Valoarea totală a investiției, care înseamnă amenajarea platformei, achiziționarea și montarea cântarului fix se ridică la suma de 412.640,21 lei (fără TVA).

Comentarii

comentarii