Acasă Actualitate Consiliul Judeţean Timiş dă 2,5 milioane de lei la Ocogen, pentru achiziţia...

Consiliul Judeţean Timiş dă 2,5 milioane de lei la Ocogen, pentru achiziţia unei noi platforme software

1056
DISTRIBUIȚI

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen va beneficia de o nouă platformă software, care va permite îmbunătăţirea semnificaivă a procedurii de diagnosticare şi tratament a tumorilor maligne. Mare parte din banii necesari provine de la administraţia judeţului, care administrează Spitalul Judeţean Timişoara, în cadrul căreia îşi desfăşoară Centrul activitatea.

Potrivit unui protocol încheiat cu Spitalul Județean din Timișoara, consiliul Judeţean Timiș contribuie cu 2,5 milioane de lei pentru achiziția unei platforme de software, după ce, în prima fază a proiectului am contribuit cu 10 milioane pentru cumpărarea de echipamente medicale.

Toate vor fi puse la dispoziția medicilor din Serbia și România și vor permite schimbul rapid de informații între aceștia în vederea stabilirii diagnosticului și tratamentului pacienților oncologici.​

„Un proiect pe fonduri europene în valoare totală de 12 milioane de euro, coordonat de Spitalul General Požarevac (Serbia), în parteneriat cu Ministerul Sănătății din Republica Serbia, Spitalul Județean Timișoara și Spitalul Județean din Reșița, proiect din care, cu mândrie și responsabilitate, facem parte. Vom continua să fim alături de Oncogen și să sprijinim proiectele pe care specialiștii de aici le inițiază, pentru că toată munca lor este pentru sănătatea oamenilor”, spune Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Comentarii

comentarii