Acasă Administraţie Consiliul Judeţean Timiş investeşte 13 milioane de lei pentru ridicarea unui nou...

Consiliul Judeţean Timiş investeşte 13 milioane de lei pentru ridicarea unui nou centru de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi

1436
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş alocă 13 milioane de lei pentru construirea unui nou centru de recuperare destinat copiilor cu dizabilități. Acesta va avea bazin de înot, săli de grădiniţă, cabinete medicale, de psihologie şi pentru diferite terapii, dar şi spaţii de cazare pentru copiii care vor folosi centrul şi pentru părinţii acestora.

Proiectul a fost deja demarat, instituția a semnat deja contractul pentru realizarea serviciilor de proiectare. Câștigătorul licitației are la dispoziție 120 de zile pentru a realiza atât studiul de fezabilitate, cât și proiectul tehnic. Noul centru va presupune o investiţie de aproape 13 milioane de lei, TVA inclus, finanţarea se va realiza din bugetul județului. Serviciul de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic a fost achiziționat, prin licitație, cu suma de 195 000 de lei + TVA.

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități va funcționa în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, o unitate de învățământ aflată sub finanțarea CJ Timiș. Această nouă investiție își propune asigurarea accesului unui număr și mai mare de copii/adolescenți cu nevoi speciale la servicii recuperativ-terapeutice. De asemenea, va fi extinsă paleta de servicii pentru aceștia, cât și pentru familiile lor.

„Pentru copiii cu deficiențe, centrul de recuperare poate însemna diferența între o viață autonomă și una dependentă de alții. Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o țară europeană, pentru o comunitate construită pe respect și sprijin reciproc. Condițiile create vor fi complexe și la standarde înalte, pentru a oferi cele mai bune șanse de recuperare. În plus, facem viața mai ușoară și pentru părinții acestor copii”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Noua construcție va avea un bazin de înot, șase săli de grădiniță, două cabinete medicale, șase cabinete psihologice și 27 cabinete pentru terapii specific (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială). De asemenea, au fost prevăzute spații de cazare pentru părinți și copii, cât și o sală pentru luat masa. Toate acestea vor fi realizate la standarde europene. Suprafață construită desfășurată estimată a noului centru este de 3200 m2, pe patru nivele – demisol, parter, etaj și mansardă.

Capacitatea noului centru de recuperare va fi de 300 de copii și adolescenți cu deficiențe, cu vârsta între 3 luni și 18 ani.

Investiția este propusă a se realiza în Timișoara, pe strada Cornelia Sălceanu nr. 11, pe un teren cu o suprafață de 2360 m2.

Comentarii

comentarii