Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș se pregătește să intre între membrii SMTT, chiar dacă...

Consiliul Județean Timiș se pregătește să intre între membrii SMTT, chiar dacă Primăria Timișoara nu e încântată

DISTRIBUIȚI

Un scandal neașteptat, demarat anul trecut între CJ Timiș și Primăria Timișoara, cel în care administrația județeană începea demersurile pentru a intra ăn calitate de membru în cadrul Asociației Societatea Metropolitană de Transport Timișoara – SMTT, e pe cale să aibă un sfârșit neașteptat. Atunci, viceprimarul Ruben Lațcău acuza faptul că primarii PSD și PNL vor să ”fure” autobuzele care circulă pe rutele din oraș spre a face curse spre comune, pentru a aduce oamenii la oraș. Disputa pare să aibă un final neașteptat, în ciuda opoziției municipalității timișorene se pare că CJT va deveni membru SMTT

Consiliul Județean Timiș va vota, în 26 ianuarie, intrarea în rândul membrilor SMTT. Alin Nica va fi reprezentantul instituției în adunarea generală.

”Se aprobă aderarea Județului Timiș la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Societatea Metropolitană de Transport Timișoara” în scopul dezvoltării și prestării serviciilor publice de transport de persoane pe întreg teritoriul județului Timiș. Se mandatează președintele Consiliului Județean Timiș ca reprezentant al Județului Timiș și al Consiliului Județean Timiș în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară”Societatea Metropolitană de Transport Timișoara”. Președintele Consiliului Județean Timiș poate desemna prin dispoziție reprezentanții Județului Timiș în organismele de decizie/execuție ale Asociației”, se spune în proiectul de hotărâre al CJT.

Odată intrați în organizație, cei de la CJT ar putea schimba modul în care SMTT decide rutele, interesul este ca și alte comune din Timiș să aibă legătură cu Timișoara, un lucru care se asigura cu autobuze pe trasee reglementate la CJT. Deci, ”furtul” autobuzelor de la Timișoara spre comune, deși sunt proprietatea Societății de Transport Local Timișoara, va fi mult înlesnită.

Comentarii

comentarii