Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș susține Gala UNITER de la Timișoara

Consiliul Județean Timiș susține Gala UNITER de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Gala Premiilor UNITER 2023 revine, după șase ani, în urbea de pe Bega, în contextul programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Joi, 8 iunie, o prezentare a acestui regal teatral a avut loc în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, unde au fost prezenți Alin Nica, președintele CJ Timiș, Dragoș Buhagiar, președinte UNITER, director artistic și scenograf al Galei Premiilor Uniter 2023, Aura Corbeanu, vicepreședinte UNITER, director executiv al Galei Premiilor UNITER 2023, dar și actori și artiști nominalizați la categoriile premiate.

Atât Dragoș Buhagiar, președintele UNITER, cât și Aura Corbeanu, directorul executiv, au exprimat aprecieri față de Timișoara și instituțiile de cultură cu care au colaborat. Merită menționat că, în premieră, Gala Premiilor UNITER a fost precedată de punerea în scenă, în Timișoara, a pieselor de teatru nominalizate la premiul “Cel mai bun spectacol”.

„Vom continua să fim alături de sectorul cultural, să dezvoltăm infrastructura necesară și să susținem evenimentele care oferă certitudinea că Timișoara este cu adevărat Capitala Europeană a Culturii. Gala Premiilor UNITER reprezintă o garanție în acest sens”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Gala Premiilor UNITER se desfășoară luni, 12 iunie, începând cu ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Național. Spectacolul va fi transmis în direct pe TVR Cultural și pe site-ul www.uniter.ro.

Anul mult așteptat al manifestărilor culturale de amploare europeană la Timișoara, Gala Premiilor UNITER se alătură cu bucurie în numele excelenței teatrului românesc acestui demers lăudabil: cultura, teatrul înseamnă a fi împreună!

În data de 1 iunie, a fost lansată campania de promovare a artiștilor nominalizați. Zilnic, mesaje video de susţinere pline de energie din partea colegilor de breaslă vor rula pe site-ul uniter.ro, pe conturile oficiale UNITER de facebook, instagram și youtube.

Gala UNITER 2023 – eveniment dinamic plin de strălucire și rafinament, un spectacol cu parfumul anilor ´20, în regia lui Răzvan Mazilu și scenografia lui Dragoș Buhagiar.

Aveți un preferat! Susţine-ţi-vă favoriții aici:

https://www.uniter.ro/pariul-publicului-un-gest-de-a-fi-impreuna-in-teatru-gala-premiilor-uniter-2023/

Și, dacă ești în Timișoara, în perioada 7-10 iunie, poți vedea producțiile nominalizate la categoria cel mai bun spectacol al anului 2022.

De asemenea, le puteți  vedea și la alte categorii de premii: „Oedip Rege” regia Declan Donnellan, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, „Antonin Artaud. Familia Cenci”, regia Silviu Purcărete, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași; „Seaside Stories” regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, Teatrul de Stat Constanța.

În 12 iunie, vor fi prezentați în direct, câştigătorii desemnați de juriu! Tot atunci, aflăm dacă cine a câștigat pariul personal.

Gala Premiilor UNITER 2023 – proiect finanțat prin Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 – se va transmite în direct din sala mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara începând cu ora 20.00, pe www.uniter.ro și pe TVR Cultural.

Bănățenii sunt invitați să urmărească gala de acordare a premiilor pentru cele mai bune creații din teatrul românesc!

Începând cu ora 19.00 va fi prezentată live sosirea artiștilor și a partenerilor Galei pe clasicul covor roșu, eveniment transmis LIVE pe conturile de youtube și facebook ale UNITER și pe site-ul uniter.ro.

Comentarii

comentarii