Acasă Actualitate Consiliul Local Săcălaz rămâne în picioare!

Consiliul Local Săcălaz rămâne în picioare!

507
DISTRIBUIȚI

sacalaz tmPrimarul comunei Săcălaz, Nicu Viorel, a pierdut la Tribunalul Timiș procesul prin care cerea dizolvarea consiliului local. Vineri, 3 decembrie, judecătorii au decis: „Respingea acțiunea ca neîntemeiată”. Vorbim despre o hotărâre definitivă, venită după ce, între septembrie și noiembrie, judecătorii au amânat de patru ori pronunțarea. Acțiunea a fost pornită de primar după ce mai mulți consilieri locali refuzau să îi voteze „în orb” proiectele propuse, unele chiar ilegale.

„Consiliul Local Săcălaz nu se dizolvă! Primarul Nicu Viorel a pierdut astăzi și procesul de dizolvare a consiliului local în fata celor câțiva consilieri care, alături de av. dr. Cristian Clipa, au reușit să demonstreze instanței de judecata buna credință și interesul lor față de comunitatea săcălăzeană.

Ștefania Gavrilă, Ceontea Emilian Sabin, Sfarghiu Cătălin, Pînzariu Cătălin și Liviu Vasiu sunt consilierii care nu se dau bătuți și își respecta jurământul depus în fata comunității: «Jur, …. să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterea și priceperea mea….».

Astăzi 03.12.2021, Tribunalul Timiș a dat verdictul în procesul intentat de primar împotriva consiliului local Săcălaz: «Respinge acțiunea ca neîntemeiata. Admite cererea de intervenție accesorie. DEFINITIVĂ»”, transmite unul dintre consilierii care s-au opus primarului.

Recent, pe 24 noiembrie, instanțele de judecată timișorene au mai dat un verdict împotriva primarului Nicu Viorel: a fost anulată hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobată organigrama. În acest caz, vorbim despre o acțiune înaintată de prefectură în urma unei plângeri făcute de Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Timișoara și din Serviciile Aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timișoara. Organigrama ar fi fost aprobată într-o ședință de consiliu local în care nu a fost întrunit cvorumul.

Comentarii

comentarii