Acasă Administraţie Consiliul Local Timișoara a aprobat noile taxe și impozite pentru anul 2021....

Consiliul Local Timișoara a aprobat noile taxe și impozite pentru anul 2021. Facilitățile pentru firme, aproape inexistente

1003
DISTRIBUIȚI

Cea mai mare parte a taxelor și impozitelor percepute de Primăria Timișoara în noul an vor rămâne la același nivel cu cel din 2020, mai ales în cazul persoanelor fizice. În ceea ce privește firmele, acestea nu vor avea parte, cel puțin în 2021, de reduceri, amendamentele lansate nu au întrunit cvorumul necesar. Totuși, vor avea parte de o mică facilitate, mai precis o reducere de zece procente, dacă impozitele sunt anticipat plătite, la fel ca și persoanele fizice.

Aceasta a fost una dintre puținele facilități acordate de consilierii locali pentru mediul de afaceri în noul an fiscal. Măsura se aplica pentru persoanele fizice, iar acum se va aplica și la cele juridice, au decis consilierii locali în cadrul unei ședințe de plen extraordinare. Șeful Direcției Fiscale, Adrian Bodo, a anunțat că o măsură similară a fost deja aplicată, în urmă cu câțiva ani, dar fără succes. Atunci, doar 6% din firme au folosit facilitatea, majoritatea firme mici, iar acest bonus a fost anulat.

În ceea ce privește persoanele fizice, noul an nu aduce nici majorări, dar nici micșorări de taxe și impozite, fiind păstrate cele din prezent. Totuși, au fost eliminate alte câteva.

Rămâne în vigoare și diferența de impozitare a clădirilor nerezidențiale deținute de persoanele fizice și cele juridice. De asemenea, pentru proprietățile firmelor nu se va acorda o scădere a impozitelor, așa cum s-a cerut de unii consilieri locali.

Proiectul de hotărâre referitor la taxele și impozitele locale poate fi consultat, integral, online https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/

Comentarii

comentarii