Acasă Actualitate Consiliul Local Timișoara a respins proiectul de 4,5 milioane de lei pentru...

Consiliul Local Timișoara a respins proiectul de 4,5 milioane de lei pentru un heliport la Spitalul de Copii

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia dezbaterii noului buget al Timișoarei, consilierul local Andrei Meșter a propus majorarea semnificativă a sumelor de care ar urma să beneficieze proiectul de realizare a unui heliport, amenajat pe acoperișul – terasă al noii clădiri a Spitalului de Copii Louis Țurcanu Timișoara.

Suma solicitată este una mai mult decât semnificativă, de 4,5 milioane, bani din bugetul local, care ar urma să fie adăugați celor 500.000 de lei deja obținuți de la bugetul de stat de către deputatul Daniel Toda. Meșter a solicitat o alocare suplimentară pentru acest proiect, oferind și diferite surse de unde ar putea fi tăiați, puțin câte puțin, de la fiecare, pentru a se ajunge la suma respectiv.

”Acest heliport este o necesitate și o normalitate”, a spus Meșter. El a precizat că noul corp de clădire e deja proiectat pentru a se putea amenaja pe terasa -acoperiș un asemenea heliport. ”În proiect este amenajat și un lift, care să conducă pacienții din helicopter direct în camera de urgențe a spitalului”, a mai precizat Meșter. Conform acestuia, Timișoara nu mai beneficiază în prezent de un asemenea heliport pentru sistemul medical, cu o singură excepție, un mic heliport, la Institutul de Cardiologie, pe un teren viran.

Ca și surse de finanțare, consilierul local a propus alocarea de bani la dotări primărie, 500.000 lei, de la actualizare GIS 500.000, 50.000 de la protecție civilă, de la consultanță SF Spital clinic municipal nou 500.000 lei, dotări Teatrul German și  Filarmonică, câte 100.000 de lei, dotări de la o sală nouă polivalentă 50.000, de la dotări pentru sala Constantin Jude 50.000 de lei, dotări pentru Centrul de Proiecte 250.000 de lei. de la programul de reabilitare energetică 50.000 de lei, dar și din alte câteva surse.

Marius Craina, consilier local, a venit cu o soluție de compromis, având în vedere suma mare solicitată, mai precis reducerea sumei și eventual o majorare la rectificarea de buget.

Viceprimarul Ruben Lațcău a insistat ca proiectul să nu treacă, fiind vorba de anunțare ca surse de finanțare din capitole bugetare care nu pot fi reduse, fiind vorba despre plăți pentru contracte deja executate, respectiv în execuție, care trebuie plătite.

Comentarii

comentarii