Acasă Actualitate Consiliul Local Timișoara, ședință de… un minut și jumătate

Consiliul Local Timișoara, ședință de… un minut și jumătate

DISTRIBUIȚI

Joi, 15 septembrie, Consiliul Local Timișoara a stabilit un nou record: cea mai scurtă ședință dacă nu din istoria sa, cel puțin din acest mandat. Dacă, de obicei, ședințele se întindeau pe durata a trei – patru ore, acum a fost nevoie doar de două voturi, date într-un un minut și jumătate. Ce-i drept, a fost vorba despre o ședință extraordinară convocată de îndată pentru actualizarea proiectului privind troleibuzele care vor fi achiziționate de Primăria Timișoara împreună cu Primăria Dumbrăvița și Primăria Ghiroda.

De fapt, hotărârea de achiziționare a acestor 25 de noi troleibuze a fost luată încă din luna mai. A fost depusă o cerere de finanțare prin PNRR, însă aceasta nu era completă. Mai exact, era nevoie și de stații de încărcare. Astfel, valoarea totală a investiției crește de la 61,5 la 67,5 milioane de lei (13,7 milioane de euro), fără TVA. Pe 9 septembrie, Ministerul Dezvoltării ceruse clarificarea problemei în termen de o săptămână, de unde și urgența care a determinat convocarea „de îndată” a plenului.

Nu au fost probleme. Viceprimarul Ruben Lațcău a prezidat ședința și a supus la vot atât ordinea de zi, cât și proiectul propriu-zis, iar consilierii locali le-au aprobat în unanimitate. De la „vă rog să votați ordinea de zi” la „vă mulțumesc tuturor” au trecut numai un minut și 21 de secunde. Ce-i drept, la începutul ședinței s-au mai scurs câteva zeci secunde până s-au conectat consilierii locali.

Așadar, investiția va presupune achiziționarea a 25 de troleibuze și instalarea a 49 de stații de încărcare – 45 în Timișoara și câte două în Dumbrăvița și Ghiroda. De altfel, cele două comune sunt singurele în care transportul metropolitan spre și dinspre Timișoara se realizează prin troleibuze, pe liniile M14, respectiv M11.

Comentarii

comentarii