Acasă Actualitate Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, la aproximativ o lună...

Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, la aproximativ o lună de la reținerea medicului Marian Gașpar: „Funcționăm în parametri”

DISTRIBUIȚI

Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, dr. Constantin Tudor Luca, ne-a spus că activitatea medicală nu a fost afectată, cel puțin nu sesizabil după ce medicul Marian Gașpar, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară, a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii septembrie, fiind acuzat, în urma unui flagrant, că ar fi luat mită.

„Funcționăm în parametri. În această perioadă (de când a fost reținut Marian Gașpar – n.r.), am avut 45 de operații, un număr ușor mai mic decât în mod normal (în jur de 50 – n.r.). Toți pacienții care nu au mai fost operați de domnul Gașpar au fost operați de alți chirurgi, cu excepția a doi. Unul a plecat acasă, iar la celălalt s-a constatat că s-a schimbat riscul operator (s-a considerat că nu mai era nevoie de operație – n.r.).(…) Deficitul a fost acoperit de ceilalți nouă chirurgi ai noștri. Bineînțeles, cei cu experiență mai mare contribuie mai mult. Trebuie reținut că nu contează numai chirurgii, o operație înseamnă muncă de echipă. Toți membrii colectivului sunt angrenați în activitatea medicală. În continuare se practică, se operează, există liste de așteptare. Am avut chiar trei operații pe copii miercurea și joia trecută (19 și 20 octombrie – n.r.). Aceste operații sunt mai rare, având în vedere patologia”, ne-a declarat marți, 25 octombrie, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

În general, managerul Constantin Tudor Luca arată că reținerea și arestarea preventivă a lui Marian Gașpar nu au avut un impact sesizabil în activitatea medicală a unității. În continuare, în fiecare zi sunt efectuate trei sau patru operații. Cât timp Marian Gașpar este arestat preventiv, acesta este, potrivit legii, și suspendat din funcția de șef al Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, iar în locul său există un „interimar”.

Managerul institutului nu a dorit să comenteze aspectul juridic al cercetărilor, rezumându-se la a ne prezenta activitatea medicală a instituției pe care o conduce.

Comentarii

comentarii