Acasă Actualitate Constructorul Centurii de Sud a Timişoarei va fi cunoscut la sfârşitul lunii...

Constructorul Centurii de Sud a Timişoarei va fi cunoscut la sfârşitul lunii octombrie

4845
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a promis vineri, la Timişoara, că la finele lunii octombrie vom cunoaşte câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Centurii de Sud a Timişoarei. Asta, dacă nu vor fi contestatari la licitaţie. Timişorenii s-au obişnuit deja cu promisiuni de termene „sigure” de la Bucureşti, pentru acest proiect încă din primăvară, dar până acum nu s-au ales decât cu amânările.

„La finele lunii octombrie vom avea declarat câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia centurii de sud. Sper să nu existe contestaţii. (…). Documentaţiile sunt întocmite cum trebuie, dacă cineva vrea să facă contestaţie, o poate face, dar să fie întemeiată. De foarte multe ori sunt contestaţii care se elaborează înainte de finalizarea procedurii de deschidere a ofertelor, tocmai pentru că nu au timpul necesar să se pregătească pentru a participa la licitaţie, dar asta nu mi se pare normal. Dacă eşti firmă serioasă, te pregăteşti. Dacă am stabilit un termen (…) nu vii atunci să invoci tot felul de motive aberante, care se dovedesc apoi că nu sunt sustenabile, pentru a prelungi perioada de depunere a ofertelor”, a spus Răzvan Cuc.

El a explicat că există o procedură foarte clară de desemnare a câştigătorului, ultima etapă fiind evaluarea financiară.

Imaginea viitoarei centuri de sud a Timişoarei este considerată de majoritatea covârşitoare a şoferilor şi nu numai, ca fiind depăşită, întrucât proiectul a fost realizat în urmă cu un deceniu, când a fost prevăzută cu doar câte o bandă pe sens. Şoseaua va fi prevăzută cu două parcări, trei poduri şi şapte pasaje şi realizarea ei va dura 36 de luni.

 

Comentarii

comentarii