Acasă Actualitate Construită de un plutonier, mănăstirea Almăj-Putna din Caraș Severin își sărbătorește hramul...

Construită de un plutonier, mănăstirea Almăj-Putna din Caraș Severin își sărbătorește hramul 2021

267
DISTRIBUIȚI

La marginea satului Putna din Valea Almăjului, din județul Caraș Severin, se află așezământul monahal ce a început a se contura în anul 1996 la inițiativa plutonierului adjutant Luca Zăvoianu.

Mulți pelerini îi trec pragul, dar în fiecare an credincioșii din zonă și din toată țara vin în număr mare să primească binecuvântarea lui Dumnezeu participând la rugăciunile şi slujbele care se oficiază cu prilejul hramului.

Această mănăstire închinată praznicului „Schimbării la Față” a mântuitorului Iisus Hristos își va sărbători hramul vineri, 6 august, sărbătoare la care va fi prezent și preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului.

Părintele episcop Lucian va oficia Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Toți cei ce vor veni să se roage la mănăstirea Almăj-Putna în ziua hramului vor primi din partea obștii monahale și pachețele cu mâncare.

În toamna anului 1996 a început construcţia mănăstirii „Schimbarea la Față” Almăj Putna din județul Caraș-Severin, fiind turnată temelia unei clădiri care cuprinde 19 chilii, paraclisul, trapeza şi bucătăria. Lucrările s-au făcut cu ajutorul financiar şi material al credincioşilor, fiind coordonate de Luca Zăvoianu din Putna şi proiectant Popovici Ioan, din părţile Almăjului (stabilit în Caransebeş), fără nicio pretenţie bănească. Stareţul mănăstirii este protosinghelul Andrei Radu.

 

Comentarii

comentarii