Acasă Actualitate Consulatul Serbiei la Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor sprijini proiectul autostrăzii...

Consulatul Serbiei la Timișoara și Consiliul Județean Timiș vor sprijini proiectul autostrăzii spre Belgrad, dar și reluarea traficului feroviar spre țara vecină

647
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș își dorește legături rutiere și feroviare mai bune între județ și Serbia, a anunțat Alin Nica, după discuțiile purtate cu consulul acestei țări, acreditat la Timișoara.

Autostrada Timișoara-Moravița-Pancevo, sporirea capacității punctelor de frontieră și reluarea traficului feroviar de călători între Serbia și România au fost doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul întâlnirii pe care președintele CJ Timiș, Alin Nica, a avut-o marți cu Consulul General al Serbiei la Timișoara, Vladan Tadic.

Aceștia au convenit asupra oferirii de sprijin reciproc în implementarea proiectului autostrăzii ce va lega Timișoara de Belgrad, o șansă majoră de dezvoltare economică și socială a întregii regiuni. De asemenea, se va colabora pe solicitarea venită din partea sârbă de sporire a capacității trecerii punctului de frontieră Lunga – Nakovo, pentru permiterea accesului traficului greu, cu autobuze și camioane, fapt ce ar descongestiona celelalte căi de acces.

Un alt punct important al discuțiilor ține de necesitatea reluării traficului feroviar de călători pe rutele Jimbolia – Kikinda și Stamora Moravița – Vârșeț. Ambele părți au convenit că este nevoie a se lucra încă de pe acum la acest proiect, pentru a-l putea vedea materializat în momentul în care contextul epidemiologic se va îmbunătăți, iar călătoriile vor fi reluate la un nivel ridicat.

“Legăturile țării vecine cu Timișul sunt puternice, în contextul apropierii culturale, dar și al prezenței cetățenilor sârbi. Mai mult de jumătate din minoritatea sârbă din România se regăsește în județul nostru. De asemenea, cele două părți au accesat proiecte importante împreună, precum cele de reparare a infrastructurii de navigație a canalului Bega și de punere în valoare a siturilor arheologice Parța și Majdan”, a spus Alin Nica,în urma discuțiilor purtate.

Comentarii

comentarii