Acasă Actualitate Consulii Germaniei și Spaniei – invitați de onoare la Concertul de Crăciun...

Consulii Germaniei și Spaniei – invitați de onoare la Concertul de Crăciun din unicul sat rotund din Timiș

DISTRIBUIȚI

Excelența sa Regina Lochner, consulul Germaniei la Timișoara, și Jose Miguel Viñals Ariño, consulul onorific al Spaniei la Timișoara au fost invitații de onoare ai Bisericii Romano-Catolică din localitatea Charlottenburg, unicul sat rotund din Timiș și din România, cu prilejul Concertului de Crăciun.

La eveniment au participat peste 150 de bănățeni veniți nu numai din sat, ci și din satele învecinate, dar și din Timișoara.

Concertul de Crăciun s-a bucurat de un mare succes, participarea publicului într-un număr atât de mare dovedind, totodată, interesul pentru evenimente culturale și pentru această zonă frumoasă din Banat.

La începutul evenimentului, dr. Ana-Maria Dascălu-Romițan a urat bun venit publicului și a mulțumit tuturor celor implicați în organizare și sponsorilor pentru susținere.

A urmat o serie de alocuțiuni din partea doamnei Regina Lochner, consul a Germaniei la Timișoara, invitată de onoare a evenimentului (Consulatul Germaniei la Timișoara), a domnului primar Iasmin Iovănuț (primarul comunei Bogda), a domnului consilier Bogdan Ghelbere (Consiliul Județean Timiș) și a domnului Jose Miguel Viñals Ariño, consul onorific al Spaniei la Timișoara.

Evenimentul a continuat cu slujba oficiată de preotul Ioan Cădărean (Parohia Romano-Catolică Lipova, Biserica Romano-Catolică Șarlota), iar apoi Corul Comunității Bisericești Romano-Catolice Charlottenburg a încântat publicul cu colinde în română, germană și maghiară.

Programul a continuat cu deschiderea Târgului de Crăciun, urmată de un concert de o mare virtuozitate al Orchestrei Clasica Timișoara, sub bagheta maestrului Enrico Cannata, cu soliștii Violeta Osorhean Ogircin și Vanzelli Gianluca.

Concertul a fost organizat de Primăria Comunei Bogda, Comunitatea Bisericească Romano-Catolică din Charlottenburg, Asociatia Johann Scharnel, Asociaţia Comeat-Lichtenwald, Orchestra Clasica Timisoara, Consiliul Judeţean Timiş, Asociația Culturală Fucina Italica Griselini din Timișoara, DFDR BANAT și Societatea Culturală Româno-Germană din Timișoara.

Prima ediție a Concertului de Crăciun marchează începutul unei serii de manifestări culturale, care vor continua în anul 2024 și care își propun promovarea comunei Bogda și a satelor germane Charlottenburg, Altringen, Bogda, Buzad, Sintar și Comeat – a spus Ana Maria Dascălul.

Comentarii

comentarii