Acasă Economic Consultanţa fiscală intră în epoca online

Consultanţa fiscală intră în epoca online

578
DISTRIBUIȚI

PricewaterhouseCoopers România va lansat două resurse online care marchează o nouă etapă de comunicare cu clienţii şi cu piaţa

După Bucureşti, PricewaterhouseCoopers România (PwC) v-a lansa şi la Timişoara, Taxonline.ro şi ClickTVA, două soluţii online care extind oferta de servicii de consultanţă fiscală a PwC în sfera Internetului. Taxonline.ro oferă clienţilor individuali posibilitatea să acceseze în timp real o paletă largă de informaţii incluzând semnalări zilnice ale reglementărilor relevante publicate în Monitorul Oficial, rezumate zilnice ale ştirilor privitoare la fiscalitate din România, Uniunea Europeană şi la nivel internaţional, precum şi comentarii privitoare la cele mai noi modificări ale sistemului fiscal românesc. În plus, clienţii vor putea să participe la dezbateri constructive pe teme de fiscalitate pe forumul acestui portal şi să trimită întrebări către experţii pe probleme fiscale şi juridice ai PricewaterhouseCoopers. Anticipând problemele practice pe care această schimbare le aduce în activitatea de zi cu zi a companiilor din România şi conştientizând complexitatea noilor reguli introduse de Pachetul de TVA privind impozitarea serviciilor, PwC vine în întâmpinarea mediului de afaceri prin crearea unui program informatic – „Click TVA” – o soluţie software simplă, uşor de folosit, al cărei scop principal este, pe de-o parte, consultarea noilor reguli în mod automat si într-un timp mult mai scurt, iar pe de alta oferirea unui grad sporit de confort cu privire la corectitudinea soluţiei identificate.
„În actualul mediu economic, care continuă să fie dificil pentru mediul de afaceri, companiile ar trebui să acorde foarte multă atenţie modificărilor Codului Fiscal. Acestea trebuie să găsească modalităţi de a-şi optimiza situaţia fiscală şi de a-şi asigura un cash-flow sănătos. În acest context am decis să trecem la nivelul următor în consultanţa fiscală şi să fim prima firmă specializată din România care oferă servicii de consultanţă de taxe online, permiţând clienţilor acces nelimitat 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, la bazele noastre de date, la cele mai bune practici ale noastre în materie de taxe şi la consilierea profesioniştilor noştri”, a declarat Peter de Ruiter, Partener, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică al PricewaterhouseCoopers România.
Noile resurse online vor fi lansate în cadrul Conferinţei anuale pe teme fiscale şi juridice 2010, organizată la Timişoara, în data de 25 februarie, de PricewaterhouseCoopers România şi firma sa corespondentă de avocatură D&B David şi Baias. Aflată deja la cea de-a 11-a ediţie, Conferinţa anuală pe teme fiscale şi juridice s-a axat pe găsirea unor soluţii fiscale concrete pentru relansarea economică.
O atenţie deosebită a fost acordată lecţiilor învăţate de companiile din România după experienţa dificilă a anului trecut, când firmele au fost nevoite să facă faţă mai multor probleme, de la scăderea cererii şi a veniturilor, până la accesul dificil la finanţare.
„Pe măsură ce acordul de finanţare internaţională al României se derulează, autorităţile române vor fi nevoite să menţină un echilibru fragil între necesitatea de a ajusta deficitul bugetar şi neîmpovărarea fiscală a mediului de afaceri, astfel încât să stimuleze o redresare economică previzibilă, dar încă foarte fragilă. Cu toate acestea, companiile ar trebui să aibă în vedere faptul că în anii următori o anumită majorare a fiscalităţii este probabilă, pe măsură ce România se va vedea nevoită să ducă o politică fiscală mai restrictivă. De altfel, toate economiile care au recurs la deficite bugetare mari în ultimii doi ani pentru a înlătura pericolul depresiunii economice vor fi puse în situaţia de a-şi ajusta politica fiscală”, a adăugat Peter de Ruiter.
În afară de serviciile de consultanţă fiscală online, PricewaterhouseCoopers România va lansa de asemenea două noi publicaţii: Fiscalitatea în România 2010, ediţie de buzunar, şi Ghidul contribuabilului în gestionarea inspecţiei fiscale, două broşuri instructive referitoare la sistemul fiscal românesc cu recomandări utile pentru îmbunătăţirea situaţiei fiscale a oricărei companii şi pentru gestionarea relaţiei cu autorităţile fiscale.
Conferinţa anuală pe teme fiscale şi juridice este un eveniment tradiţional de consultanţă fiscală organizat anual de PricewaterhouseCoopers România. De-a lungul timpului, conferinţa a devenit un punct de reper pentru managerii financiari şi toţi ceilalţi directori sau antreprenori interesaţi de subiectele de actualitate privind legislaţia şi practica fiscală din România.

Comentarii

comentarii