Acasă Actualitate Consulul României la Gyula – mesaj de Ziua Națională a României. ”Putem...

Consulul României la Gyula – mesaj de Ziua Națională a României. ”Putem depăși această perioadă dificilă!”

DISTRIBUIȚI

Florin Trandafir Vasiloni, consulul României la Gyula Ungaria, amintește cu prilejul Zilei Naționale a României 2021că această dată reprezintă un reper fundamental pentru toți românii, din țară sau din afara granițelor, un moment de rememorare a idealurilor care ne-au însuflețit și a valorilor fundamentale care ne definesc ca națiune.

”Mulţumesc în numele României tuturor romanilor, tuturor celor care simt româneşte şi se bucură de Ziua Naţională a ţării mamă, România!”, spune Florin Vasiloni.

Prezentăm întreg mesajul consulului României la Gyula Ungaria, de Ziua Națională a României 2021:

”Pentru mine este o mare onoare să transmit acest mesaj, în aceste timpuri schimbate şi afectate profund de pandemia coronavirus, de la Jula (Gyula), din mijlocul comunităţii istorice româneşti din Ungaria, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Ziua Națională reprezintă un reper fundamental pentru toți românii, din țară sau din afara granițelor, un moment de rememorare a idealurilor care ne-au însuflețit și a valorilor fundamentale care ne definesc ca națiune. Ea reprezintă mai mult decât marcarea unui moment istoric, fiind şi un simbol al solidarității noastre în fața tuturor dificultăților cu care ne-am confruntat.

Profund integrată în Uniunea Europeană și NATO, țara noastră a parcurs un drum lung și dificil, ce trebuie continuat în spiritul atașamentului nostru pentru respectarea dreptului internațional și promovarea valorilor democratice, indiferent de circumstanțele actuale. Putem depăși această perioadă dificilă doar prin solidaritate, cu speranță și încredere în viitorul pe care îl construim împreună.

Lecțiile învățate în timpul pandemiei au dat startul unui proces de adaptare continuă, cu obiectivul creșterii rezilienței în fața provocărilor de orice natură, a capacității de gestionare mai eficiente a riscurilor, amenințărilor și provocărilor regionale și globale

Pentru misiunea noastră, sprijinirea comunităţii româneşti din Ungaria şi oferirea de asistență consulară și facilitarea gestionării situațiilor dificile străbătute de compatrioţii noştri în condiții de pandemie, au fost prioritare. Doresc să mulţumesc, cu această ocazie, autorităţilor locale, pentru sprijinul acordat în asigurarea coridoarelor de transport şi spitalizarea unor compatrioţi, în timpul pandemiei.

Promovarea intereselor naționale în realizarea politicii externe și protejarea drepturilor cetățenilor români în străinătate reprezintă misiunea cea mai importantă diplomației române.

România este alături de fiecare român, oriunde s-ar afla el.  Mulţumesc în numele României tuturor romanilor, tuturor celor care simt româneşte şi se bucură de Ziua Naţională a ţării mamă, România. În orice provocare majoră există și oportunități. Trăim în continuare o perioadă complicată, dar plină de speranţă. Să ne bucurăm împreună, de 1 Decembrie 2021, în speranţa unui viitor bun, predictibil.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!”, se arată în mesajul semnat de consulul României la Gyula – Florin Trandafir Vasiloni.

 

 

Comentarii

comentarii