Acasă alegeri locale 2012 Contestaţi şi contestaţii înainte de alegeri

Contestaţi şi contestaţii înainte de alegeri

661
DISTRIBUIȚI

Unele partide şi-au lansat deja candidaţii la locale în mod oficial, în cadrul unui spectacol, altele mai au încă timp. Oricum, candidaţii se ştiu, candidaturile s-au depus, iar partidele şi independenţii aşteaptă startul campaniei. S-au făcut tabere, strategii fac acum ultimele retuşuri, pentru că în câteva zile va suna fluierul de începere al campaniei.

Panourile publicitare unde se vor lipi afişele cu candidaţii sunt deja montate în oraş, aşteaptă doar candidaţii. Între timp, apar şi contestaţii. Uniunea pentru Timiş, formată din PNŢCD şi FDGR, a contestat participarea la aceste alegeri locale a Alianţei Uniţi pentru Timişoara, pe motiv că iniţialele celor două formaţiuni politice sunt prea apropiate şi pot provoca confuzie în rândul alegătorilor. Contestaţiile depuse împotriva candidaţilor şi listelor de consilieri locali şi judeţeni au fost respinse de Judecătoria Timişoara şi Tribunalul Timiş. Ioan Gârboni, candidat independent, a fost şi el contestat în două cazuri, una dintre contestaţii fiind respinsă. „Candidez, deci! Lăsaţi-vă de prostii!”, le-a transmis Gârboni contestatarilor.

Respinse…
Partidul Domnului Dan – PP-DD – a avut şi el probleme cu contestaţiile, dar a scăpat de ele. Una din contestaţii a fost depusă chiar de un membru al partidului lui Dan Diaconescu, Stan Cucăilă, nemulţumit de locul pe care îl ocupa pe lista de consilieri municipali. Contestaţia a fost respinsă de magistraţi. Cosmin Sîntean – un primar condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a bătut cu un consilier local, va putea participa la alegerile locale din Teremia Mare după ce contestaţia depusă pe numele său a fost respinsă de magistraţii Tribunalului Timiş.

 

Comentarii

comentarii