Acasă Economic Continental Automotive a prezentat la Timișoara tehnologii ale viitorului pentru mobilitate sustenabilă

Continental Automotive a prezentat la Timișoara tehnologii ale viitorului pentru mobilitate sustenabilă

DISTRIBUIȚI

În anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, Continental, companie tehnologică, a pregătit un program care a reușit să îmbine actul cultural artistic cu tehnologia. Evenimentul ContiShowOff 2023, care a avut loc sâmbătă, 20 mai, a adunat peste 4.000 de vizitatori la centrul automotive de cercetare și dezvoltare (R&D) și la megafabrica automotive de componente electronice din orașul de pe Bega. Acompaniați de un cvartet de coarde, angajații Continental Automotive Timișoara au prezentat tehnologii care pun viitorul în mișcare.

Vizitatorii au putut afla mai multe despre cele mai noi produse Continental, cum sunt ele dezvoltate, altele create în centrul de inginerie și/sau produse în megafabrica automotive din capitala Banatului, verificate pe mașinile de test, precum și despre conceptele de ultimă generație care transformă realitatea din trafic într-una sigură, conectată și convenabilă.

„Proiectele la care se lucrează în Continental în centrul de inginerie și în megafabrica automotive din Timișoara presupun tehnologii care vizează nu doar megatrendurile industriei, ci un întreg ecosistem de mobilitate sustenabilă. Implicarea, atât în zona de fabricare a produselor pentru toate tipurile de vehicule, precum și în cea de inginerie unde sunt concepute, dezvoltate, testate și validate asemenea tehnologii reprezintă o direcție importantă a viziunii companiei noastre. Avantajul acestora și întrebuințarea lor au fost prezentate la ContiShowOff 2023 de către colegii mei din Timișoara cu multă pasiune și cărora le mulțumesc pentru implicarea de care dau zilnic dovadă“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România și General Manager Continental Automotive Timișoara.

Produsele la care specialiștii companiei lucrează sunt integrate într-o gamă largă de vehicule care se găsesc pe toate continentele, de la mașini sport la camioane sau tractoare moderne ce lucrează autonom câmpurile cu o precizie de câțiva centimetri, de la vehicule de familie la mașini de lux.

Pentru inginerii și specialiștii IT din centrul R&D din Timișoara, dezvoltarea de software pentru o mobilitate inteligentă și durabilă reprezintă o prioritate. Idei inovative concentrate pe siguranță activă și pasivă, conducere autonomă, experiența utilizatorului auto, arhitectură auto, digitalizare, sustenabilitate, securitate cibernetică, inteligență artificială, toate acestea reprezintă tot atâtea preocupări în dezvoltarea și punerea în aplicare a megatrendurilor industriei.

În megafabrica din Timișoara sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual. Printre cele mai importante pot fi enumerate: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecției, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord. Fabrica a livrat peste 148 de milioane de componente clienților, în cei peste 16 ani de activitate. De-a lungul timpului, centrul de producție s-a dezvoltat în direcția industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalația de trigenerare și altele

„Desigur, modelăm viitorul mobilității chiar de aici, din Timișoara, și facem acest lucru și prin extinderea echipei. Astfel, o gamă variată de poziții deschise sunt disponibile, atât în centrul de cercetare și dezvoltare, cât și în megafabrica automotive, atât pentru începători, cât și pentru specialiști pentru cei care doresc să contribuie, alături de noi, la viitorul industriei auto“, a adăugat Christian von Albrichsfeld.

Evenimentul s-a adresat și copiilor. Astfel, cei mici prezenți la eveniment s-au bucurat de activități ce presupun nu doar tehnologie și mobilitate, ci și creativitate și conectare.

 

 

Comentarii

comentarii