Acasă Actualitate Continental face concedieri în Europa şi angajări la Timişoara

Continental face concedieri în Europa şi angajări la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Conform publicaţiei France Info, compania Continental face angajări la fabrica de la Timişoara, după închiderea a două uzine din Europa. Concernul german, care a anunţat, la mijlocul lunii martie, închiderea a două fabrici din Franţa şi Germania, determinând o serie de proteste ale muncitorilor francezi, recrutează angajaţi pentru uzina din Timişoara. France Info face referire la anunţul companiei dintr-un ziar local, potrivit căruia Continental angajează la fabrica de la Timişoara muncitori operatori pentru producţie, ingineri în departamentul tehnic, şefi de echipă şi muncitori pentru întreţinerea pieselor metalice.
Anunţul a fost publicat în contextul în care Continental va închide două fabrici în Europa, cea de la Clairoix, Franţa, unde lucrează 1.120 de persoane, şi una de la Hanovra, în nordul Germaniei (780 de angajaţi), reporterii considerând că este vorba despre o relocare a producţiei.
Conducerea uzinei de la Timişoara a explicat, însă, că recrutările de personal sunt măsuri menite să asigure relansarea diviziei locale şi, totodată, să completeze locurile de muncă părăsite de angajaţii români, care au ales să plece. Directorul fabricii din România, Thierry Wipff, a declarat că strategia grupului german se bazează pe necesitatea fabricării în România a pneurilor destinate constructorului auto Dacia. Uzina de la Timişoara are 1.200 de angajaţi.
De asemenea, Wipff ar putea decide intrarea angajaţilor în şomaj tehnic, pe durata sărbătorilor de Paşti, din cauza scăderi cererii, în contextul crizei prin care trece întreaga industrie auto.
Reporterii francezi îl citează şi pe Ştefan Gogoşanu, liderul sindicatului Cartel Alfa, care spune că salariile de la fabrica din Timişoara sunt cuprinse între 1.200 şi 1.800 de lei, respectiv 280 şi 420 de euro.
L.P.

Comentarii

comentarii