Acasă Economic Continental România: ”Eliminarea plafonării prețul energiei atrage pierderea competitivității în raport cu...

Continental România: ”Eliminarea plafonării prețul energiei atrage pierderea competitivității în raport cu alte țări din Europa”

DISTRIBUIȚI

Continental Anvelope TimisoaraPrețul final al energiei electrice trebuia păstrat plafonat prin lege pentru toate sectoarele economiei, spun reprezentanții Continental România, divizia locală a grupului tehnologic german omonim, ce operează fabrici de anvelope, automotive și alte produse și echipamente, precum și centre tehnologice, într-un număr de 5 localități din țară, având în total peste 17.000 de angajați.

Continental este unul dintre marii consumatori de energie electrică din România care, de la 1 septembrie, nu mai beneficiază de prețul plafonat de 1 leu/kWh, aplicat anterior aproape tuturor clienților noncasnici.

″Eliminarea prețului plafonat de la 1 septembrie nu asigură predictibilitate și stabilitate financiară, fiind necesară asigurarea bugetului suplimentar din alte surse de finanțare. Prețul energiei este o componentă importantă în toate activitățile companiei Continental România, mai ales acum, având în vedere strategia companiei privind reducerea emisiilor de CO2, tranziția de la consumul de gaz la cel de electricitate sau la surse alternative″, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei.

Aceștia au adăugat că strategia Continental prevede reducerea consumului de energie și a emisiilor, prin eficientizarea proceselor și tehnologiilor folosite, dar și prin investiții în capacități de producție de energie regenerabilă.

″Aceste capacități nu vor putea însă, din păcate, să acopere integral consumul de energie al companiei. Eliminarea plafonării atrage pierderea competitivității în raport cu alte țări din Europa, care au menținut plafonarea. Ne referim aici în special la cazul producției de anvelope, proces care este un mare consumator de energie. În acest caz, pierderea competitivității devine un factor negativ pentru dezvoltarea economică și atragerea de investiții viitoare în România″, au menționat cei de la Continental.

″Având în vedere capacitățile instalate de producție de energie electrică din România, comparativ cu consumul realizat și în contextul păstrării unui mediu sănătos de afaceri, considerăm că prețul energiei electrice trebuia păstrat plafonat pentru toate sectoarele economice ale țării, eventual create anumite praguri de consum. O alternativă era crearea de anumite facilități care să compenseze măsura de anulare a plafonării prețului, iar cea de exceptare a plății certificatelor verzi, cel puțin temporar, ar fi fost o opțiune bună. Cert este că, pentru consumatorii mari de energie, este neapărat necesară stabilirea unui preț care să permită în continuare competitivitate pentru economia și industria românească″, au conchis reprezentanții Continental România.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii